Retriever medianieuws

In het verlengde van de Retrievermedia.be mediadatabase publiceren we hier het belangrijkste medianieuws. Hierin schrijven we over nieuwe lanceringen en grote wijzigingen in het medialandschap, altijd onder vermelding van de informatie die je nodig hebt om succesvolle mediacampagnes op te stellen. Volg het Retriever medianieuws en je kunt direct inspelen op de laatste ontwikkelingen.

rtbf actus

RTBF.be wordt RTBF Actus

Begin maart krijgen de website en de app van Radio Télévision Belge Francophone (RTBF) een nieuwe identiteit aangemeten: RTBF Actus.

Zonder de url te veranderen, wil de publieke omroep immers beter inspelen op de behoeften van de gebruikers door hen een geoptimaliseerde ervaring en een meer intuïtieve navigatie aan te bieden. Zo werd de startpagina herdacht om voor een uitgebreider overzicht van het nieuws van de dag te zorgen. Een nieuwe boomstructuur moet gemakkelijker toegang bieden tot de thema's, rubrieken, kanalen en live radio. De app biedt dan weer in real time ook waarschuwingen in de vorm van smartphone- of tabletmeldingen.

De commercialisering van de reclameruimte blijft exclusief in handen van Régie Média Belge (RMB).

Meer informatie op Retrievermedia.be.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
INVEST.IMMO

Mediafin pakt uit met investeringsplatform INVEST.IMMO

INVEST.IMMO is een gloednieuw initiatief van Mediafin, de uitgever van de nieuwsmerken De Tijd | L’Echo en het magazine Sabato. Het platform werd op 21 februari gelanceerd en is gericht op kwalitatief investeringsvastgoed in België.

INVEST.IMMO bundelt het aanbod van het investeringsvastgoed dat in België te koop staat en matcht investeerders met kwaliteitsvastgoed. Het wil de digitale poort worden naar rendabele investeringseigendommen en kapitaalkrachtige investeerders helpen om slimme en duurzame keuzes te maken. Geïnteresseerden kunnen realiseerbare rendementen berekenen en vastgoedprojecten vergelijken op basis van tal van factoren, zoals aankoopprijs, locatie, huurinkomsten, energiezuinigheid of potentiële meerwaarde. De sleutelwoorden zijn daarbij betrouwbaarheid, transparantie en gebruiksgemak.

Het beheer van de reclame wordt toevertrouwd aan in-huis-partner Trustmedia, die reeds instaat voor de commercialisering van de immosite Luxevastgoed.be.

Alle info vindt u terug op Retrievermedia.be.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
ELLE Luxembourg

Ventures Media lanceert Elle in Luxemburg

Ventures Media NV, dat o.m. Elle, Marie Claire, Actief Wonen en Psychologies uitgeeft, zet zijn groei-ambities kracht bij door Elle nu ook in Luxemburg te lanceren, zowel in magazinevorm als op de bijbehorende site Elle.lu. De lancering van de titel, die vol inzet op beauty, fashion, lifestyle, design, culinair en meer,zet meteen het sterk vrouwelijke karakter van een belangrijk deel van de portefeuille in de kijker.

De site Elle.lu bijt de spits af, waarna in juni en december 2024 de eerste printnummers zullen volgen. Elle Luxembourg zal immers 2x per jaar verschijnen, om dan 3 maanden lang in alle Luxemburgse boekhandels beschikbaar te blijven.

Er wordt op een oplage van 7.000 exemplaren gemikt. De prijs voor 1/1 pagina quadri bedraagt 6.000 €. De regie is in handen van Silicon Luxembourg BV. Meer info op Retrievermedia.be.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
FUN Radio

IPM Group en RMB ontfermen zich over Fun Radio

Fun Radio is door IPM Group overgenomen en is meteen de laatste grote privé-radiozender in Wallonië die onder de vleugels van een grote mediagroep komt. De regie wordt vanaf april aan RMB toevertrouwd; voorheen ontfermde DPG Media Advertising er zich over.

Fun Radio is een jonge, positief aanstekelijke urban en dance zender die sinds 1990 in het Franstalige gedeelte van België te beluisteren is. De zender richt zich via 20 FM-frequenties en DAB+ op jongeren en jongvolwassenen.

Fun Radio komt in Etterbeek de audiovisuele tak van IPM versterken, dat al eigenaar is van tv-zender LN24 en LN Radio en b.v. ook de kranten La Libre en La Dernière Heure uitgeeft. Op het programma staan ook technische, operationele en marketingsynergieën met LN Radio.

Voor RMB betekent Fun Radio, bovenop NRJ en Tipik, niets minder dan de hegemonie in het Zuiden, met, in 12+, 45,3 % in total radio, een ‘commercial share’ van 52,4 % en meer dan anderhalf miljoen luisteraars.

Fun Radio bereikt dagelijks iets meer dan 135.000 luisteraars, met een marktaandeel van 4,4 % op 12+. In de 12-34 categorie wordt dat 10,8 %.

Op Retrievermedia.be vind je alle benodigde info hier.

De tweede bron in de mail heeft het over ‘4,3 %’…

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Var NRJ Play Nostalgie

Var verkoopt voortaan Play Nostalgie en NRJ

Sinds januari 2024 verkoopt Var, de regie van de openbare omroep VRT, de reclame op Play Nostalgie, Nostalgie+ en NRJ. De radiozenders, met als voornaamste aandeelhouders Mediahuis, NRJ Group en/of Play Media, zaten sinds maart 2023 in de portefeuille van DPG Media Advertising (en daarvoor bij IP Belgium).

Aan Franstalige zijde wordt NRJ Belgique beheerd door RMB, de regie van de publieke omroep RTBF, en ontfermt Groupe Rossel zich over Nostalgie Belgique en Nostalgie+ Belgique.

Play Nostalgie, de muziekzender van de herkenbare classics, heeft in Vlaanderen een dagbereik van meer dan 349.580 luisteraars en haalt daarmee een marktaandeel van 6,0 procent. NRJ, dat zich tot actieve stedelingen van 18 tot 44 richt, telt in Vlaanderen 21.360 luisteraars per dag. Meer info over bereik en tarieven op Retrievermedia.be.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Initia

Zeg niet meer Vereniging van Vlaamse Huisvestingsmaatschappijen, maar Initia

Initia is de nieuwe naam van de Vereniging van Vlaamse Huisvestingsmaatschappijen (VVH), de overkoepelende organisatie voor 41 woonmaatschappijen die in Vlaanderen sociale woningen verhuren. De nieuwe naam beklinkt daarmee ook de fusie van VVH met HUURpunt, het logische resultaat van een strategische visie die erop gericht is de krachten te bundelen en in en voor de sociale huisvestingssector synergiën te realiseren.

Voor de leden-woonmaatschappijen geeft Initia het driemaandelijkse tijdschrift Fundamenten uit. Dat wordt in Vlaanderen in een oplage van 3.000 exemplaren gratis bezorgd aan woonmaatschappijen, gemeentebesturen, OCMW’s, volksvertegenwoordigers, ministers en hun kabinetten, enz. Een 1/1 quadri pagina kost in 2024 1.450 €.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Trustmedia formaatwijziging

Nieuwe formaten voor speciale dossiers De Tijd | L’Echo

Uitgever Mediafin nv laat de speciale dossiers Private Banking en Estate Planning bij de zakenkranten De Tijd | L’Echo in een handiger en compacter formaat gieten. De twee dossiers, waarvan de regie door Trustmedia verzorgd wordt, schakelen over naar het nieuwe halve berliner formaat: 315 mm H x 235 mm B.

Private Banking, dat zich op vermogensbeheer en financiën toespitst, verschijnt 2x per jaar in een oplage van 83.429 (print + digitaal). Estate Planning, dat de wereld van de vermogens- en successieplanning opvolgt, verschijnt 1x per jaar in een oplage van 83.429 (print + digitaal).

De make-over gaat ook gepaard met een opvallende tariefwijziging, want waar een 1/1 quadri pagina voorheen 46.600 € kostte, wordt dat in 2024 34.800 €.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Le Ligueur des parents

Nieuwe Koers voor Le Ligueur des Parents in 2024

Vanaf januari 2024 zal Le Ligueur des parents, uitgegeven door de Ligue des familles, maandelijks verschijnen. Het tijdschrift heeft als doel ouders te informeren en te ondersteunen in de opvoeding van hun kinderen. Op basis van suggesties van de lezers worden er ook enkele vernieuwingen doorgevoerd. Zo worden nieuwe rubrieken geïntroduceerd, waaronder die over tieners en grootouders, en wordt de sectie jeugdliteratuur uitgebreid.

Daarnaast is het vermeldenswaardig dat de advertentiewerving die voorheen werd verzorgd door het recentelijk failliet verklaarde Publicarto, vooralsnog weer in eigen beheer wordt genomen.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Publicarto closed down

Onafhankelijke veteraan Publicarto houdt ermee op

Publicarto, de fullservice en onafhankelijke reclameregie die zich toelegde op doelgroepgerichte communicatie, is failliet. Daarmee komt een eind aan meer dan 50 jaar inzet voor specifieke doelgroepen als gezinnen, vrouwen, 50-plussers, cultuur, ondernemerschap, enz. via een brede portefeuille met een 25-tal titels en ruim 60 mediakanalen. Denk maar aan de De Bond, Brieven aan Jonge Ouders, Le Ligueur des parents, Femma, Artemis / Vrouwennet, Axelle, Gezond Thuis (Wit-Gele Kruis), Okra, Seniorennet.be, of nog Davidsfonds, Bruidmedia, Woef, Ondernemen / Etion, Netwerk Ondernemen, enz.

Voorlopig wordt de regie van heel wat van die titels door de uitgevers in eigen beheer verdergezet. De minste update daarrond, de nieuwe contactgegevens én alle titelinfo vindt u op Retrievermedia.be.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
hokcey people

Hockey People vanaf 2024 in twee aparte taalversies: FR en NL

In 2024 zal de titel 'Hockey People' van Inside Editions SPRL twee afzonderlijke edities krijgen, één in het Frans en één in het Nederlands. 'Hockey People' is het magazine voor de 50.000 hockeyfamilies in België, dat zich richt op de hoogtepunten van de hockeyplay-offs, kampioenen en trainingen voor zowel jong als oud. De distributie omvat 50 displays in Knokke, 150 distributiepunten en 25 hockeyclubs.

Voorheen verscheen de titel als één tweetalige editie. De edities worden 2x per jaar gepubliceerd in een totale oplage van 20.000 exemplaren, met 10.000 exemplaren per taalversie. De kosten voor een 1/1-pagina advertentie in beide taalversies bedragen 1.500 euro.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
OKV Openbaar Kunstbezit Vlaanderen

ClientMatch is de nieuwe regie van OKV

De titel Openbaar Kunstbezit Vlaanderen (OKV) van de gelijknamige kunst- en erfgoedorganisatie in Vlaanderen en Brussel, krijgt een nieuwe regie: vanaf OKV 2024/1 neemt Lucas Smits van Waesberghe van ClientMatch het stokje over van Guy Mortier, die met pensioen gaat. OKV verschijnt 6x per jaar in een oplage van 4.500 exemplaren. Er kan ook in regionale edities worden geadverteerd met een daarvoor bestemde inlegfolder.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
8300 Living

8300 Living verhoogt de verschijningsfrequentie in 2024

In september van het afgelopen jaar lanceerde Uitgeverij sQills het magazine '8300 Living' met als oorspronkelijk plan om tweemaal per jaar te verschijnen. Het Woon-, Deco en Lifestylemagazine dat specifiek is gericht op de inwoners van Knokke-Heist heeft echter nu al haar verschijningsfrequentie verhoogd: '8300 Living' zal in 2024 niet 2x , maar 3x worden uitgebracht. Alle advertentiemogelijkheden en contactgegevens vindt u terug in Retrievermedia.be

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
excellis

Services Pro gaat verder onder de naam Excellis srl

Services Pro heeft een naamswijziging ondergaan en opereert nu onder de naam Excellis srl. Deze organisatie biedt verschillende advertentiemogelijkheden aan, waaronder ruimte in Horeca Magazine. Het tweetalige tijdschrift heeft een oplage van 16.000 exemplaren en richt zich op de Belgische horecasector. Adverteerders kunnen een volledige pagina (1/1) reserveren tegen een tarief van € 2.350.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
des Jeux Olympiques de Paris

7 Maanden Zichtbaarheid tijdens de Olympische Spelen in Parijs: Het Speciale Aanbod van Rossel

Rossel biedt adverteerders 7 maanden zichtbaarheid tijdens de Olympische Spelen in Parijs met hun speciale aanbieding rond het thema "Het Menselijke Avontuur". Deze speciale aanbiedingen zijn onderverdeeld in drie hoofdcategorieën: Olympic Dreams, Olympic Portraits en "In Lifestyle Modus". Hierdoor heeft elke adverteerder, of deze nu gericht is op sport, mode of lifestyle, een passende context.

De mediakanalen en titels van Rossel die deze mogelijkheid bieden, variëren van gedrukte publicaties in Le Soir, Sud Info, of de tijdschriften MAD, Max, of So Soir, tot display-advertenties, online video's en podcasts op digitale kanalen die speciale edities en rubrieken over de Olympische Spelen aanbieden. Adverteerders kunnen profiteren van aanzienlijke kortingen dankzij de speciale tarieven die worden aangeboden. U vindt alle opties en kosten op Retrievermedia.be.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
samenwerking HRmag en Htag

Samenwerking tussen HRmagazine en Htag

Vanaf 1 januari 2024 verschijnt HRmagazine, uitgegeven door Nieuwe Media Groep, alleen nog in het Nederlands. Om een sterker nationaal bereik te hebben, is HRmagazine een strategische alliantie aangegaan met Htagby Références, onderdeel van Rossel & Cie.

Htag is het HR-vakblad in Franstalig België. HRmagazine en Htag hebben de ambitie om samen te werken aan redactionele en commerciële synergieën. Zo kunt u vanaf 1 januari 2024 de Franstalige doelgroep nog beter bereiken.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Digital Out-of-Home (DOOH)

MobilAd breidt Digital Out-of-Home Netwerk uit met enkele Nieuwe Gemeentes

MobilAd heeft recentelijk haar Digital Out-of-Home (DOOH) netwerk uitgebreid naar nieuwe locaties in Louvain-La-Neuve, Namen, Mechelen, Oostende en Turnhout. Deze schermen zijn hoofdzakelijk geplaatst in parkeergarages en zijn uitgerust met digitale displays.

De getoonde content kan eenvoudig worden aangepast, zoals bijvoorbeeld aan verschillende tijdstippen van de dag. Het MobilAd netwerk kan ook programmatic worden ingekocht via de traditionele DSP’s. U kunt de beschikbare mogelijkheden en tarieven vinden op Retrievermedia.be.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
POP MEDIA

Nieuwe locaties Pop-Media in 2024

Pop-Media heeft nieuwe locaties toegevoegd aan haar netwerk in Antwerpen en in Brussel. De periodes waarin deze vlakken en de overige proposities van Pop-Media kunnen worden ingezet varieren per locatie. Sommige locaties zijn het hele jaar in te schakelen, andere locaties zijn seizoensgebonden en alleen in te zetten in specifiek aangegeven maanden in 2024. Alle informatie voor 2024 is gepubliceerd in Retrievermedia.be.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Electric Driving Guide

New: Electric Driving Guide (TBOO)

IPM Group lanceert op 17 januari 2024, in samenwerking met Ads & Data binnen de TBOO-partnerschap, de 'Electric Driving Guide'. De gids wordt ingevoegd in de kranten Nieuwsblad (Mediahuis), L'Avenir, La DH Les Sports en La Libre Belgique (IPM Group). Het digitale magazine zal ook beschikbaar zijn op deestandaard.be, gva.be en hbvl.be. Een advertentie van 1/1 pagina kan worden geplaatst tegen een tarief van 24.200 euro

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
DH Week-End

DH Week-End: extra redactionele pagina's op zaterdag in DH les sports

Na Deuzio is er nog een nieuwtje in DH les Sports! Vanaf nu heeft DH Week-End op zaterdag een rijker redactioneel aanbod. Deze 8 extra pagina's zijn geïntegreerd in de krant, waardoor het totale aantal pagina's in de zaterdageditie op 64 komt.

DH Week-End behandelt onderwerpen zoals mensen, muziek, royalty en beroemdheden, evenals thema's die verband houden met het dagelijks leven. Op dit moment bedraagt de kosten van een 1/1 pagina in deze bijlage 24.055 euro. Alle advertentiemogelijkheden vindt u terug in Retrievermedia.be

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Forbes BeLux

Forbes Magazine maakt in 2024 zijn debuut in België en Luxemburg

Uitgeefgroep Ventures Media lanceert in januari de website en in maart het magazine Forbes Belux. Met deze lancering brengen ze het bekende Forbes magazine naar Belgie en Luxemburg. Forbes staat wereldwijd bekend om zijn verschillende ranglijsten waaronder die van beste bedrijven, top business schools, invloedrijke vrouwen, persoonlijkheden, beroemdheden en rijksten der aarde. De titel richt zich op zakelijke professionals, in de leeftijd van 25-60 jaar.

Forbes Belux gaat 4x per jaar verschijnen in een oplage van 20.000 exemplaren. De kosten voor inzet van 1/1 pagina bedragen 7.900 euro. In Belgie verzorgt Connected Media de commerciële regie.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Free tabloid Metro ceased publication in Belgium

Gratis tabloid Metro gestopt in België

Mass Transit Media is op 28 oktober 2023 gestopt met de uitgave Metro in Belgie. Het gratis tabloid werd meer dan 20 jaar vespreid in trein- en metrostations, onderwijsinstellingen en tal van andere bedrijven. Rossel verzorgde de advertentiewerving.

De website metrotime.be blijft nog tot half januari 2024 actief maar zal daarna ook ophouden te bestaan.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
PUB (Thenewpub NV)

Regie mediakanalen PUB weer in eigen handen

Vanaf 14 oktober jl. heeft PUB (Thenewpub NV) de regie van haar mediakanalen volledig in eigen beheer genomen. Dit stelt PUB in staat om meer flexibiliteit en creativiteit te bieden in reclameoplossingen voor haar klanten. PUB biedt online en offline platforms gericht op marketeers, communicatieadviseurs, mediaprofessionals en ambitieuze studenten.

Voorheen werd de advertentiewerving uitbesteed aan Custom Regie. Klanten kunnen nu rechtstreeks contact opnemen met het interne team van PUB voor hun merkpromotie en activatiestrategieën.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
eBike

Belgisch eBike magazine gelanceerd in januari 2024

Event & Expo België BV lanceert in januari 2024 het Belgische magazine 'eBike', zowel in print als online. Zoals de naam al doet vermoeden schrijft de redactie over verschillende onderwerpen en thema's rond deze populaire elektrische fietsen. eBike verschijnt half januari a.s. voor het eerst.

Het kwartaalblad wordt verspreid in een oplage van 15.000 exemplaren. De kosten voor 1/1 pagina in het magazine bedragen 1.920 euro. Online kan er vanaf 400 euro per maand met een leaderboard worden geadverteerd. Andere formaten of publi-redactionele combipakketten zijn ook mogelijk. Alle informatie is te vinden op retrievermedia.be

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Detachable cycling and hiking guides

Nieuw: Uitneembare fiets- en wandelfiches van Pasar

Pasar biedt nieuwe advertentiemogelijkheden in hun magazines met uitneembare fiets- en wandelfiches, die kunnen verschijnen in het Wandelen Magazine of het Fietsen Magazine, elk met een oplage van 25.000. Beide magazines verschijnen 4 keer per jaar. Voor € 3.695 per recto/verso pagina kunt u uw route in de schijnwerpers zetten, compleet met kaarten, beschrijvingen, bezienswaardigheden en regio-informatie.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
BruidMedia en Publicarto

Publicarto verzorgt de advertentiewerving van het Bruidmedia BV portfolio

Vanaf nu kunnen campagnes die zich richten op jonge bruidsparen bij Publicarto worden geboekt. Uitgeverij Bruidmedia, gespecialiseerd in deze doelgroep, is hiervoor een samenwerking aangegaan met Publicarto. Het magazine Bruid & Bruidegom en de daarbij verschijnende specials Bruidegom, Trouwring en Trouwlocaties tellen elk een oplage in Belgie van 12.000 exemplaren. Daarnaast verschijnt er tweewekelijks een nieuwsbrief en kan er online worden geadverteerd op de website of de social mediakanalen van Bruidmedia.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
7Dimanche

7Dimanche voert restyling door ter ere van haar 18-jarige jubileum

Op 24 september 2023 onthult 7Dimanche zijn nieuwe identiteit ter ere van het 18-jarig bestaan. De rebranding omvat een strakker, modern ontwerp en verbeterde leesbaarheid. De focus blijft op hoogwaardige inhoud, met actualiteit als topprioriteit voor de lezers. De advertentie-tarieven blijven vooralsnog ongewijzigd.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Introduction to Media Planning

Training 'Introductie Mediaplanning': inschrijving geopend

Bij Retriever bieden we de hoogwaardige training 'Introductie Mediaplanning' aan. Tijdens deze intensieve dagtraining doorlopen we alle stappen van het mediaplanningsproces. Na afloop ben je volledig op de hoogte van alle factoren die van invloed zijn op een succesvolle mediacampagne.

De eerstvolgende training wordt op 20 oktober a.s. in het Nederlands gehouden in Amsterdam, Nederland.

Wil je je inschrijven? Klik hier of neem contact met ons op via info@retrievermedia.be.

Daarnaast bieden wij ook de mogelijkheid om deze training als incompany training te volgen, zowel in het Nederlands als in het Engels. Als je meer informatie wilt ontvangen over trainingsdata in Brussel (locatie: The Mérode Business Club), stuur dan een e-mail naar esam@retrievermedia.be.

Hartelijk dank voor uw interesse!

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
NP3D

News Power (NP) breidt nationaal aanbod uit met NP3D pakket

News Power (NP), een samenwerkingsverband van de prominente Belgische krantenuitgevers DPG Media, Ads & Data, Rossel en IPM, heeft begin september jl. NP3D gelanceerd. Dit nieuwe advertentiepakket biedt een geïntegreerde aanpak van zowel print als digitale media. Met dit pakket kunnen adverteerders een nationaal bereik van 25 miljoen contacten realiseren. De naam NP3D verwijst naar de drie dimensies van het advertentiebereik – print, digital en newsletter – en naar de frequentie van drie inlassingen in print en drie digitale formaten teneinde een optimaal evenwicht tussen dekking en herhaling te waarborgen.

Het pakket kan worden ingeschakeld voor een minimum budget van 84.000 euro, met een CPM van 3,4. Bij inschakeling van een groter formaat, bijvoorbeeld een hele pagina print, stijgen het tarief en de CPM. Voor reserveringen kunt u contact opnemen met de verantwoordelijke regies.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Retriever Suite

‘Retriever Suite’, muzikale hulde aan kwalitatieve mediaplanning, gelanceerd op Spotify

Op 1 september 2023 is de Retriever Suite officieel gelanceerd op de verschillende muziekplatformen waaronder YouTube en Spotify. Deze suite uit 5 delen is speciaal voor Retriever en haar relaties. Het is gecomponeerd én muzikaal uitgevoerd op de piano door niemand minder dan Viktorya Anastasova, en vormt een ode aan kwalitatieve mediaplanning.

Elk deel van de Retriever Suite is zorgvuldig gemaakt om de complexe en dynamische wereld van media vast te leggen, terwijl het tegelijkertijd een gevoel van harmonie en samenhang behoudt. Net zoals een zorgvuldig geplande mediacampagne verschillende elementen naadloos samenbrengt, verweeft de Retriever Suite op meesterlijke wijze diverse muzikale elementen tot een bijzonder muziekstuk.

We nodigen u van harte uit om hier alvast naar de muzikale vertaling van ‘het mediaplan’ te luisteren: Retriever Suite Movement V Allegro Agitato (‘het mediaplan’), het vijfde luik van dit bijzondere muziekstuk in vijf delen dat kwalitatieve mediaplanning huldigt. Hoort u ook in de klanken de opbouw naar bereik en contacten terugkomen?

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
LW weekend

Nieuwe zaterdagbijlage bij Luxemburger Wort

Op 14 oktober a.s. verschijnt de eerste editie van LW weekend, een nieuw dagbladmagazine dat bij de zaterdageditie van Luxemburger Wort wordt gevoegd. LW weekend is een lifestylemagazine met een eigentijdse kijk op de nieuwste trends, in lijn met de redactionele kwaliteit van het dagblad Luxemburger Wort.

LW weekend wordt uitgegeven door Mediahuis Luxembourg S.A. in een oplage van 50.000 exemplaren. De kosten voor 1/1 pagina full colour bedragen €4.000. De advertentiewerving voor Belgische opdrachtgevers wordt verzorgd door Ads & Data. Luxemburgse opdrachtgevers kunnen terecht bij REGIE.LU S.A.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
VRT CANVAS

Canvas hernoemd naar VRT CANVAS

VRT heeft het televisiekanaal Canvas hernoemd naar VRT CANVAS. De naamswijziging gaat vanaf 4 september gepaard met een nieuwe huisstijl. De zwart-wit look & feel maakt plaats voor meer kleur, met een huisstijl die de content laat spreken.

VRT CANVAS zet zo een nieuwe stap in lijn met de VRTRN (lees ‘vuurtoren’) 2030-strategie, waarin wordt gestreeft met een centraal digitaal aanbod de Vlaming nog betere te bedienen. Met de nadruk op kwaliteit, durf, humor en de wens om de Vlaamse kijkers te inspireren, belooft VRT CANVAS een aantrekkelijk najaar voor de kijkers.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Play Nostalgie

Radiozender Nostalgie heet voortaan 'Play Nostalgie'

Vanaf 28 augustus 2023 gaat radiozender Nostalgie verder onder de naam Play Nostalgie. Hiermee wordt de zender onderdeel van Telenet's Play-portfolio binnen Play Media NV (het vroegere SBS Belgium) waarbij Telenet nu mede-eigenaar is naast Mediahuis en de Franse NRJ Group. Naast de televisiezenders Play4, Play5, Play6, Play7, het digitale kanaal GoPlay online en de evenementenlocatie Play Zuid, is dit de eerste Play-radiozender.

De radiozender wil synergie bereiken met samenwerkingen rond populaire tv-programma's. De kernluisteraars (35-54 jaar) blijven hetzelfde, maar er wordt gestreefd naar een breder, jonger publiek zonder de identiteit van de zender te verliezen.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
8300 Living

New living, deco and lifestyle magazine for Knokke-Heist: 8300 Living

Eind september a.s. lanceert uitgeverij sQills de titel ‘8300 Living’, een nieuw Woon-, Deco en Lifestylemagazine van- en voor de inwoners van Knokke-Heist. De titel wordt 2x per jaar in een oplage van 45.000 exemplaren verspreid. Op uitdrukkelijke vraag van de tweede verblijver of bezoeker (Bescherming Persoonsgegevens) wordt het magazine ook opgestuurd naar het eerste thuisadres, of desgewenst digitaal bezorgd. De kosten voor het plaatsen van een 1/1 pagina f.c. bedragen € 1.900 euro.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Ludo

Nieuwe regionale radiozender in Limburg: Ludo

Sinds juni van dit jaar heeft Limburg er een nieuwe regionale radiozender bij: 'Ludo', vernoemd naar één van de twee initiatiefnemers, Ludo Wijnen en Bjorn Verhoeven. Deze regionale zender, onderdeel van Radio Mid West Limburg (MWL), zendt uit op de frequentie 106.6 FM in Tongeren. Ludo richt zich op luisteraars van 50 jaar en ouder en liefhebbers van evergreen-muziek uit de jaren 50, 60 en 70 in de regio Tongeren en is net als alle andere regioradio’s via DAB+ in heel Limburg te beluisteren.

Adverteerders kunnen op Ludo al voor 200 euro een maand lang adverteren met 3 spots per dag. Ook zijn er net als op de andere regionale zenders leuke exclusieve partnerships mogelijk zoals rond het weer of het regionale nieuws. Alle commerciële plaatsingen worden verzorgd door REGIORADIO / Verhoeven Media Solutions vof, die de commerciële belangen behartigt van diverse regionale zenders in Limburg.Alle commerciële mogelijkheden van deze zenders vindt u terug in de mediadatabase Retrievermedia.be.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Deuzio

Deuzio magazine breidt uit naar drie IPM-kranten vanaf 10 november a.s.

Vanaf 10 november verschijnt het lifestyle magazine Deuzio bij alle drie de dagbladen van IPM: La Libre, La DH/Les Sports en L'Avenir. De totale verspreiding van Deuzio zal dan 1.335.000 lezers bereiken.

Adverteerders hebben de optie om te adverteren in de editie die gekoppeld is aan een van de dagbladen of in het totaal van alle drie de edities.

Tot eind december 2023 is er een introductieaanbieding van 2+1 gratis geldig. Bovendien zijn er andere aantrekkelijke introductiekortingen te vinden in de mediadatabase Retrievermedia.be.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Retriever Suite

Muzikaal eerbetoon aan kwalitatieve mediaplanning

Als adverteerder wil je dat de doelgroep jouw boodschap onthoudt. Dit doe je door via een campagne een connectie te maken met het publiek, met het doel dat de boodschap diep wordt gevoeld of begrepen. Het mooist is als de boodschap rechtstreeks in het hart van de doelgroep komt, waardoor het een blijvende impact maakt.

Hierin ligt de moeilijkheid en daarmee 'als het lukt' de kracht van een goede campagne: hoe onthoudt de doelgroep jouw merk en propositie? In het Nederlands ga je iets 'uit het hoofd leren' als we iets moeten onthouden. In veel andere talen loopt onthouden via het hart: 'to learn by heart' of 'apprendre par coeur'.

Dit raakt de essentie van effectieve communicatie: het creëren van een band tussen de boodschap en het publiek. Deze kan rationeel zijn of emotioneel. In alle gevallen is een goede campagne als een harmonieus muziekstuk dat resoneert in het hoofd of het hart van de doelgroep en zo een blijvende indruk achterlaat.

Om deze verbinding tussen campagne en doelgroep te illustreren, hebben we ons laten inspireren door de kracht van muziek. Net als een meesterlijk gecomponeerd muziekstuk resoneert een creatieve en intelligente mediacampagne in het hart van de doelgroep. Dit muzikale eerbetoon, de Retriever Suite, is speciaal door Viktoriya Anastasova voor Retriever en haar relaties gecomponeerd, en symboliseert de harmonie tussen data en creativiteit in mediaplanning.

We nodigen u van harte uit om de prelaunch van Retriever Suite Movement II Allegro Moderato (onze favoriet) te beluisteren, het tweede luik van dit bijzondere muziekstuk in vijf delen dat kwalitatieve mediaplanning huldigt.

Op 1 september a.s. wordt het hele album gepubliceerd op Spotify en alle online muziekdiensten. We zien er naar uit om samen met u te blijven ontdekken hoe creativiteit en precisie samenkomen om uw klanten het best te servicen.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Waalse week in L’Avenir met speciale aanbiedingen

Waalse week in L’Avenir met speciale aanbiedingen

Het regionale Franstalige dagblad L'Avenir zet Wallonië tijdens de eerste helft van september in de schijnwerpers. Een speciale tariefkaart met aantrekkelijke kortingen rond deze Walloniëweek is bij de L’Avenir print- en online titels gepubliceerd in Retrievermedia.be.

Voor adverteerders zijn er verschillende advertentiemogelijkheden met aantrekkelijke aanbiedingen binnen een redactionele context. Zo kan er van 4 tot 9 september worden geadverteerd rond thema’s zoals mobiliteit, energie, toerisme, economische ontwikkeling en onderwijs, allen gerelateerd aan Wallonië. In de week van 11 september verschijnt de speciale bijlage "Fêtes de Wallonie". Op zaterdag 16 september kan er in de rubriek "Une en Wallon" worden geadverteerd.

Naast deze print-specials zijn er ook verschillende online proposities. Bekijk hiervoor de ‘Action Wallonie 2023’ tariefkaart in Retrievermedia.be.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
efficiency-boost

Financial Media organiseert Efficiency Boost event voor financiële professionals

Op donderdag 19 oktober a.s. organiseert Financial Media, bekend van onder andere CFO Magazine voor financieel managers, het Efficiency Boost-event. Het event richt zich op financiële professionals die streven naar verbeteringen en efficiëntie. Er worden verschillende best practices en autoriteiten op financieel gebied samengebracht om deelnemers te inspireren.

Partners kunnen hun oplossingen en inzichten tijdens verschillende inhoudssessies presenteren. Adverteerders kunnen als Golden Partner voor € 16.500 hoofdsponsor worden van het event, inclusief een advertentie in CFO Magazine. Voor € 2.500 is het ook mogelijk om een demopoint op het event in te richten. Alle partnerships zijn terug te vinden in Retrievermedia.be.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Retriever training 'Introductie mediaplanning'

Retriever toegepaste trainingen nu ook in België en in het Engels!

Retriever biedt naast de uitgebreide mediadatabase ook de toegepaste trainingen aan. Al meer dan 12 jaar organiseren we in Nederland de kwalitatieve kleinschalige dagtraining 'Introductie Mediaplanning'. Vanaf september zal deze hoog gewaardeerde en populaire training ook beschikbaar zijn op de Belgische markt.

Tijdens deze dag-training worden alle stappen uit het mediaplanningsproces doorlopen. Deelnemers zijn na afloop bekend met alle factoren die van invloed zijn op een succesvolle mediacampagne.

De training 'Introductie Mediaplanning' kan ook als in-company training worden afgenomen. Dit biedt de perfecte gelegenheid om het hele team in één keer op hetzelfde kennisniveau te krijgen. Bovendien kan de training worden georganiseerd op een tijdstip en locatie die het beste uitkomen voor het bedrijf.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Golf Media

Uitbreiding Golf Media netwerk naar 33 locaties

Golf Media heeft het afgelopen jaar haar digitale out-of-home netwerk op golflocaties aanzienlijk uitgebreid. Met de recente toevoeging van Royal Zoute Golf Club in Knokke bestaat het portfolio nu uit 33 golfclubs. De strategisch geplaatste digitale totems bevinden zich in het clubhuis en bieden naast relevante content ook ruimte voor campagnes van exclusieve merken. Gemiddeld worden er wekelijks meer dan 110.000 impressies gegenereerd.

Op dit moment zijn er ongeveer 80.000 golfers in België. Van deze golfers is meer dan de helft ouder dan 50 jaar en 66% is mannelijk. Het aantal golfers in België is sinds 2017 met 22% gestegen. De inzet van het volledige netwerk van Golf Media voor 2 weken bedraagt 5.889 euro. Uiteraard zijn een Line-by-Line inkoop en een regionale inzet ook mogelijk. Alle mogelijkheden zijn terug te vinden in Retrievermedia.be.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
one love package

Nieuwe pakketten Var

Var, de reclameregie van VRT, heeft twee nieuwe pakketten gelanceerd,  One Love Package en het MNM Package. One Love is ontworpen voor avontuurlijke muziekliefhebbers in de leeftijdscategorie van 18-34 jaar en bestaat uit een korting bij inschakeling van een campagne op de zenders Tomorrowland One World Radio, Studio Brussel, MNM en MNM Hits. Het speciale MNM package is een weekpakket van maandag tot zondag met een speciale 50% korting voor regionale adverteerders.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Pasar & Goboony

Nieuw mediapartnership tussen Pasar en Goboony

Pasar vzw is een nieuw mediapartnership aangegaan met Goboony, een online platform waarmee particulieren een camper van een lokale eigenaar kunnen huren in Europa. Pasar heeft al een naam opgebouwd als kampeerspecialist die haar knowhow deelt met haar lezers – via de verschillende mediakanalen.

De e-maildatabases van Goboony sluiten naadloos aan op het bestaande portfolio van Pasar, waardoor organisaties hun merk of bestemming kunnen presenteren aan de gemeenschap van kampeerliefhebbers en -reizigers. In samenwerking met Goboony heeft Pasar diverse combo-deals samengesteld, waarbij de relevante nieuwsbriefdatabases van beide partijen zijn gekoppeld. Alle informatie en lanceringsoffers kunt u terugvinden in Retrievermedia.be.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
CIM

De nieuwe CIM onderzoeken zijn gepubliceerd

De oplagecijfers over 2022, ofwel ‘de verspreidingscijfers verklaard op erewoord’, zijn nu beschikbaar gesteld door CIM en in Retrievermedia.be verwerkt. Daarnaast zijn de nieuwe Press Brand Reports “2023-Stated”, ofwel ‘CIM Press Brand Reports - May 2023’, opgenomen bij de verschillende titels in Retrievermedia.be. Deze Brand Reports bevatten tevens de bereikcijfers van de websites en apps voor de periode januari-december 2022 (CIM Internet).

Een belangrijke toevoeging in deze Brand Reports is de nieuwe categorie voor abonnementen met een afwisselend aanbod. Dit betreft abonnementen waarbij papieren en digitale replica-exemplaren elkaar afwisselen. Voorheen werden deze abonnementen verdeeld tussen de categorieën papieren en digitale replica-versies, pro rata het aantal dagen.

Uiteraard kunt u ook de cijfers van de CIM Pers bereikstudie terugvinden die al in september 2022 werden gepubliceerd bij de betreffende titels in Retrievermedia.be.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Zomerkortingen in Retrievermedia.be

Zomerkortingen in Retrievermedia.be !

Deze periode is weer de traditionele tijd van de zomerkortingen! Veel publishers en regies hebben hun zomerse aanbiedingen al doorgegeven aan Retrievermedia.be. Denk aan de zomerpromo's van Roularta, het zomeraanbod van Ads & Data, het zomerboostaanbod van Lijncom, Embuild en nog veel meer. Bovendien worden er weer talloze zomerspecials uitgegeven. U vindt alle informatie in de mediadatabase van retrievermedia.be, op de informatiepagina's van de betreffende mediakanalen en -titels.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
RMB: Geoboost en Pixelboost

Geavanceerde retargeting tools van RMB: Geoboost en Pixelboost

RMB heeft met haar data- en inzichtenunit VIBE, twee nieuwe retargeting tools ontwikkeld en gelanceerd: Geoboost en Pixelboost.

Geoboost maakt geavanceerde geofencing mogelijk, waardoor adverteerders potentiële klanten in specifieke geografische zones kunnen identificeren en targeten. Deze tool maakt gebruik van open-source kaartgegevens en verhoogt de effectiviteit van Adressable TV (ATV) en online video (OLV) campagnes door precieze geografische targeting.

Pixelboost, de tweede nieuwe service, biedt retargeting mogelijkheden door pixelintegratie. Deze tool stelt adverteerders in staat het websiteverkeer nauwkeurig te analyseren en te 'retargeten' met online video of display-advertenties. Om het bereik van de campagnes te vergroten, maakt RMB een 'lookalike' uitbreiding mogelijk, waarbij gebruikers op RTBF-websites worden geïdentificeerd met een profiel dat vergelijkbaar is met dat van de bezoekers van de adverteerderswebsite. Na elke campagne levert RMB een uitgebreid bereikrapport.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Tboo memostick

TBOO Memostick

In haar streven om adverteerders gediversifieerde nationale opties te bieden, heeft IPM onlangs de TBOO Memostick opnieuw geïntroduceerd. Deze kleine "sticky note" kan op de cover van alle IPM- en Ads & Data-kranten worden geplaatst. De Memostick is een aantrekkelijk en praktisch medium en biedt adverteerders de mogelijkheid om de aandacht van lezers op het eerste gezicht te trekken. Bezoek het Retriever-platform om alle mogelijkheden te ontdekken.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Smart Content

Azerion lanceert AI-aangedreven Smart Content

Azerion heeft op 9 mei 2023 een nieuwe oplossing gelanceerd genaamd ‘Smart Content’. Dit is een slimme technologie die advertenties en videomateriaal combineert. Het platform bevat een grote videobibliotheek met meer dan 10.000 videoclips van verschillende merken. Azerion heeft deze content zelf geproduceerd en het behandelt verschillende onderwerpen in verschillende categorieën.

Door deze videocontent toe te voegen, kunnen uitgevers meer inkomsten genereren via het verkeer dat hieruit voortkomt. Met Smart Content helpt Azerion uitgevers om de juiste videocontent te vinden die aansluit bij hun publiek, wat zorgt voor meer betrokkenheid en relevantie.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Sous chef LIO

Culinaire Ambiance stopt met print en lanceert online AI souschef Lio

Voor iedereen die houdt van culinair genieten; van streetfood tot gastronomisch tafelen, van artisanale bakker tot sterrenchef is er Culinaire Ambiance van uitgeverij Mediageuzen NV. Al meer dan 38 jaar was deze titel maandelijks beschikbaar als print-uitgave. Echter, gezien de aard van de content, die zeer geschikt is voor online publicatie, is er besloten om te stoppen met de gedrukte versie.

Tegelijkertijd is de online AI souschef genaamd Lio gelanceerd, waarmee je recepten kunt aanpassen aan jouw persoonlijke voorkeuren. Alle advertentiemogelijkheden met betrekking tot deze nieuwe propositie zijn te vinden op Retrievermedia.be.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
RMB podcasts

Podcast by RMB

RMB lanceert een compleet podcast aanbod met RTBF, NRJ en dankzij een samenwerking met Azerion, ook Radio France. Dit aanbod is gebaseerd op een catalogus met duizenden podcasts en kan een aanzienlijk bereik opleveren.

Met 14% penetratie in België (31% in het zuiden van het land - digital News Report, Reuters Institute 2022), zitten podcasts sterk in de lift. Podcast by RMB biedt twee opties voor adverteren: een 'RON of podcast' pre-roll, met een beschikbaarheid van in totaal 4 miljoen impressies per maand en de mogelijkheid om hieraan een laag socio-demografische of intentie data toe te voegen. Adverteerders kunnen ook kiezen voor een op maat gemaakte 'Sponsor podcasts' - optie, die perfect aansluit op het campagne thema en is gebaseerd op diens briefing.

De kosten voor inzet van de ‘RON of podcast’ bedragen 25€ CPM en de kosten voor het toevoegen van datalagen bedragen 6€ CPM voor 1 criterium en 10€ CPM voor twee criteria. In Retrievermedia.be vindt u naast bovengenoemde informatie ook een onderzoek over het gebruik en bereik van podcasts dat RMB heeft gepubliceerd.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
AI in media

AI in media

Ook al schrijft retrievermedia.be alleen over (media)product-nieuws en lanceringen van nieuwe mediakanalen waarin kan worden geadverteerd, de ontwikkelingen rond AGI en AI zijn te belangrijk voor onze industrie om er niet een nieuwsitem aan te besteden. Naast OpenAI's ChatGPT wordt deze week HuggingChat gelanceerd, een open source alternatief voor OpenAI's AI-gestuurde virale chatbot ChatGPT.

Deze language modellen kunnen naast heel veel andere toepassingen ook alinea’s schrijven, tekst samenvatten, verbeteren of vertalen zowel voor zakelijk- als creatief gebruik. Zo kunnen ze bijvoorbeeld jouw bedrijfsverhaal in het kort samenvatten, een filmscript genereren en nog veel meer.

Toepassingen worden op dit moment geïntroduceerd in onze industrie. Ze zijn nog niet perfect, maar iedereen kan zich voorstellen dat vanaf nu de ontwikkelingen naar bedrijfs- en consumententoepassingen zich razendsnel zullen opvolgen. Blijf nieuwsgierig, blijf kritisch en probeer het uit om te ondervinden hoe het jouw business kan helpen of zou kunnen beïnvloeden. En vooral, blijf ook zelf denken! Wij mensen zijn uniek en origineel!

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
TBOOMAG

TBOO Mags

Eind maart hebben Ads & Data en IPM Advertising hun samenwerking verder uitgebouwd door de lancering van een nieuw nationaal 100%-magazineaanbod onder de naam TBOO MAGS. Dit aanbod omvat zeven titels, waaronder Standaard Weekblad en Billie voor wat betreft Vlaanderen en Moustique, Paris Match en dagelijkse persbijlagen zoals Quid (La Libre), DH Mag en Deuzio (L'Avenir) voor het Zuiden.

Het nieuwe voorstel vormt een aanvulling op hun aanbod van digitale display en video. TBOO MAGS heeft via de insertie een publiek van meer dan 2,2 miljoen lezers in heel België. Het TBOO MAGS-aanbod is beschikbaar in verschillende formules met kortingen van 50 tot 67% en een CPM vanaf 5,47 euro!

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
KH Magazine

Ventures Media SA de nieuwe uitgever van KH magazine

Vanaf 15 maart 2023 is Ventures Media NV de nieuwe uitgever van KH Magazine. Voorheen was dit in handen van Head Office NV. KH Magazine is helemaal gewijd aan Knokke; de levensstijl, de geschiedenis, de architectuur, de bijzondere persoonlijkheden, de tradities, de liefde voor moderne kunst, de natuur en nog veel meer. Het magazine verschijnt drie keer per jaar in een oplage van 48.500 exemplaren, waarvan 40.000 exemplaren als Nederlandse editie worden verspreid en 8.500 exemplaren als Franse editie. Een 1/1 pagina f.c. bedraagt €5.500,-.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Pop-impact from Pop Media

Nieuwe Pop-Impact locaties van Pop-Media BV

Pop-Media BV heeft veel nieuwe Pop-Impact locaties waar kan worden geadverteerd op megadoeken. Deze kunnen het komende jaar worden ingezet in Brussel en Antwerpen. Niet alle locaties zijn het hele jaar beschikbaar. Een voorbeeld is een 450 m² doek op de Rubenslei 36 in Antwerpen. Deze kan worden ingeschakeld van april tot en met juli 2023. Een volledig en actueel overzicht van alle mogelijkheden vindt u in Retrievermedia.be.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Belnet and Retrievermedia

Retriever implementeert integratie met Belnet

Per deze maand kunnen hogescholen en andere Belnet R&E Federation deelnemers met een abonnement op Retriever veilig toegang krijgen via Belnet tot de Retrievermedia.be applicatie. Retriever heeft voor deze relaties een integratie met connectiviteitsdienst Belnet geimplementeerd. Belnet is de bevoorrechte partner van het hoger onderwijs, onderzoekcentra en overheidsdiensten voor connectiviteit. Hogescholen kunnen zo hun studenten laten kennismaken met alle BeLux mediakanalen en ze onderzoek laten doen naar print-, online, OOH, en andere media voor gebruik in hun toekomstige mediaplanningspraktijk.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
sponsoring meteo

Sponsormogelijkheden van het weerbericht op radio voor klimaatbewuste adverteerders

Nooit eerder stond het klimaat en alles wat daarmee samenhangt zo ter discussie en in de picture. Iedereen heeft direct- of indirect te maken met de impact van het veranderende klimaat. Het dagelijkse weerbericht getuigt stilletjes van deze ontwikkeling.

Voor adverteerders die klimaat- en milieugerelateerde producten hebben, bieden diverse regies mogelijkheden om hun wake-up call aan deze bewustwording te koppelen. Zo biedt METEO AUDIO van RMB de mogelijkheid om op 5 radiozenders het weerbericht te sponsoren. Ook DPG Media biedt met “All-in-One Météo” sponsormogelijkheden van het weerbericht op de radiozenders Bel RTL, Contact en Nostalgie.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Poggio

Wielermagazine Cycling verder onder de nieuwe naam Poggio

Poggio is de nieuwe naam van het wielermagazine Cycling, dat veel vroeger nog onder de naam Cycling.be verscheen en nog daarvoor door het leven ging als Cyclo Sprint. Poggio richt zich op de wielerfan en de pro cycling cultuur met exclusieve content en inspirerende verhalen over de sport die velen aanbidden. Het magazine verschijnt 5x per jaar in een oplage van 15.000 exemplaren. De eerste editie met de nieuwe naam Poggio is ed. 25. Deze verschijnt op 12 mei a.s.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
new digital street furniture networks

Uitbreiding digital street networks JCDecaux

Jcdecaux lanceert in aanvulling op de bestaande digital netwerken een aantal nieuwe digital street furniture networks. Vanaf het voorjaar 2023 is het digital netwerk Antwerpen beschikbaar met 70 digital screens. Vanaf juli 2023 worden de netwerken aangevuld met Charleroi (25 schermen) en Lier (15 schermen). De kosten per scherm variëren per stad. 

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
sport/voetbalmagazine laatste keer op papier

Sport Voetbalmagazine gaat op in Knack, Sport/Foot Magazine in Le Vif

Het Nederlandstalige Sport/Voetbalmagazine - en zijn Franstalige tegenhanger Sport/Footmagazine - van Roularta verschijnen op 15 februari 2023 voor het laatst op papier. De verhalen uit de sport die meer achtergrond vragen verhuizen naar de sportrubriek van respectievelijk Knack en Le Vif. Deze laatste twee titels krijgen daarmee een meer uitgebreide sportsectie.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Nieuwe formaten

Nieuwe formaten voor La Libre et La DH

Vanaf 4 april stappen de dagbladen van de IPM-groep over op nieuwe formaten. De dagbladen La Libre en La DH zullen voortaan hetzelfde formaat hebben als L'Avenir: 207 x 292 (breedte x hoogte).

NB: Sommige dossiers veranderen al in maart van formaat! Alle informatie is terug te vinden in de Retrievermedia.be database.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Ventures Media

Edition Ventures wijzigt naam in Ventures Media

Edition Ventures, bekend van grote mediabrands als ELLE, Marie Claire, Psychologies, Déco idées en meer, heeft haar naam gewijzigd in Ventures Media. In een bewegende mediamarkt tracht de uitgever haar merken te ontwikkelen op zowel papieren als digitale media en diversifieert zij haar activiteiten in snelgroeiende sectoren zoals video, sociale netwerken, mobiel en data monetisatie. Ventures Media geeft aan dat ze zich met deze vernieuwde identiteit bekrachtigt als een bedrijf dat diep geworteld is in het heden en resoluut gericht is op de toekomst.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon

Kennismaken met…

Image of Guy Spaey
Guy Spaey
Market & Research Manager bij Brightfish
In drie woorden: Gentenaar, Filmnerd en reizen
cup of coffee
Zwart en in sloten, bij voorkeur handgemalen bonen (ja, ik ben een coffee-nerd!)

Medianieuws per e-mail?

Ontvang een maandelijkse samenvatting van het meest belangrijke medianieuws per e-mail.