Retriever medianieuws

In het verlengde van de Retrievermedia.be mediadatabase publiceren we hier het belangrijkste medianieuws. Hierin schrijven we over nieuwe lanceringen en grote wijzigingen in het medialandschap, altijd onder vermelding van de informatie die je nodig hebt om succesvolle mediacampagnes op te stellen. Volg het Retriever medianieuws en je kunt direct inspelen op de laatste ontwikkelingen.

new digital street furniture networks

Uitbreiding digital street networks JCDecaux

Jcdecaux lanceert in aanvulling op de bestaande digital netwerken een aantal nieuwe digital street furniture networks. Vanaf het voorjaar 2023 is het digital netwerk Antwerpen beschikbaar met 70 digital screens. Vanaf juli 2023 worden de netwerken aangevuld met Charleroi (25 schermen) en Lier (15 schermen). De kosten per scherm variëren per stad. 

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
sport/voetbalmagazine laatste keer op papier

Sport Voetbalmagazine gaat op in Knack, Sport/Foot Magazine in Le Vif

Het Nederlandstalige Sport/Voetbalmagazine - en zijn Franstalige tegenhanger Sport/Footmagazine - van Roularta verschijnen op 15 februari 2023 voor het laatst op papier. De verhalen uit de sport die meer achtergrond vragen verhuizen naar de sportrubriek van respectievelijk Knack en Le Vif. Deze laatste twee titels krijgen daarmee een meer uitgebreide sportsectie.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Nieuwe formaten

Nieuwe formaten voor La Libre et La DH

Vanaf 4 april stappen de dagbladen van de IPM-groep over op nieuwe formaten. De dagbladen La Libre en La DH zullen voortaan hetzelfde formaat hebben als L'Avenir: 207 x 292 (breedte x hoogte).

NB: Sommige dossiers veranderen al in maart van formaat! Alle informatie is terug te vinden in de Retrievermedia.be database.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Ventures Media

Edition Ventures wijzigt naam in Ventures Media

Edition Ventures, bekend van grote mediabrands als ELLE, Marie Claire, Psychologies, Déco idées en meer, heeft haar naam gewijzigd in Ventures Media. In een bewegende mediamarkt tracht de uitgever haar merken te ontwikkelen op zowel papieren als digitale media en diversifieert zij haar activiteiten in snelgroeiende sectoren zoals video, sociale netwerken, mobiel en data monetisatie. Ventures Media geeft aan dat ze zich met deze vernieuwde identiteit bekrachtigt als een bedrijf dat diep geworteld is in het heden en resoluut gericht is op de toekomst.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
TV News

Formaten van TV News gewijzigd

TV News, het TV-weekblad van Sudmedia NV, dat elke zaterdag als weekendbijlage bij alle dagbladen van Sudpresse verschijnt en en elke vrijdag als weekendbijlage bij Le Soir, heeft haar formaten gewijzigd. Het nieuwe advertentieformaat voor een 1/1 pagina is nu H 293mm en B 214mm. (hoogte x breedte). De advertentietarieven blijven ongewijzigd. De regie wordt verzorgd door Rossel Advertenties.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
MM tech

Media Marketing lanceert ‘MM Tech’

Technologie dringt door in alle sectoren, ook in de media & marketing. Vanaf februari a.s. lanceert Media Marketing van uitgeverij Marcom World ‘MMTech’, een nieuw multi-channel concept dat informeert over de ontwikkeling van nieuwe technologieën die van invloed (kunnen) zijn op de media & marketing sector. Tegelijk probeert het platform de impact van deze (r)evolutie op deze sector de duiden.

Met het oog hierop heeft MM Tech een wekelijkse nieuwsbrief ontwikkeld, ook MMTech genaamd, die op 2 februari a.s. van start gaat. Daarin kan vanaf 1.100 € per maand in worden geadverteerd. Natuurlijk is het ook mogelijk om een advertentie te plaatsen in de speciale rubriek op de website van mm.be. Vanaf 7 februari a.s. wordt ook maandelijks, na kantooruren, een informatief netwerk-event georganiseerd in TheMerode, een gezellige sociale club in het centrum van Brussel. Er zijn altijd twee sprekers gepland, vergezeld van een professionele moderator. Na afloop worden de deelnemers uitgenodigd om tijdens een hapje en een drankje ervaringen met elkaar uit te wisselen.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
De Standaard editions

De Standaard: regionale editie-advertenties niet meer mogelijk op maandag

Uitgeverij Mediahuis heeft een belangrijke wijziging doorgevoerd in de advertentiemogelijkheden van de regionale edities van De Standaard: editie-advertenties in De Standaard zijn niet meer mogelijk op maandag. Verder zijn ook de formaten Art 1000 (dit is een 1/1 pagina) - Art 750 en Acc 3 op doordeweekse dagen in de regionale edities niet meer mogelijk. Alle formaten en tarieven die wel mogelijk zijn in te schakelen in de vier regionale edities van De Standaard op dinsdag t/m vrijdag zijn te vinden in Retrievermedia.be. De advertentieverkoop wordt verzorgd door Ads & Data.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
IDEAT

Nieuw home-deco & lifestyle magazine: IDEAT

Op 31 maart a.s. verschijnt de eerste editie van het nieuwe decoratie magazine IDEAT, met als ondertitel ‘contemporary life’. IDEAT is trendy zonder mainstream te zijn. Elke editie besteedt aandacht aan Design, internationale architectuur, binnenhuisarchitectuur, hedendaagse kunst, fotografie, mode, en city-trips.IDEAT wordt uitgegeven in een oplage van 20.000 exeplaren door Ideat Editions in samenwerking met Edition Ventures. Het tarief 1/1 pagina f.c. bedraagt € 7.900 .

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
pasar fietsen, wandelen, campers & kamperen

Pasar pakt uit met nieuwe magazines per doelgroep

Pasar vzw brengt drie nieuwe magazines uit: Pasar Wandelen, Pasar Fietsen en Pasar Camper & Kamperen. Deze titels verschijnen 4x per jaar (elke seizoen een nieuw nummer) in een oplage van 25.000 exemplaren. Ook nieuw in het portfolio zijn 3 reisspecials: Reisspecial Wandelen, Reisspecial Fietsen en Reisspecial Camper & Kamperen (vervangt de Kampeergids). Pasar Camper & Kamperen is de nieuwe naam van Campertijd. Pasar magazine verdwijnt.

Ook de e-nieuwsbrieven kregen een volledige make-over. Er zijn 4 Pasar nieuwsbrieven: Wandelen, Fietsen, Camper & Kamperen (campers) en Camper & Kamperen (tent & caravan). Elke nieuwsbrief bevat een mix tussen binnenlandse en buitenlandse reportages, een selectie van Pasar-activiteiten, een blogpost en poll/lezersvraag. De e-nieuwsbrief ‘Uitstappen & Vakantie’ verdwijnt.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
tractorpower.eu

TractorPower verder als digitaal platform

TractorPower, het mechanisatieplatform voor de Belgische loonwerker, veehouder, akkerbouwer en dealerbedrijf, heeft haar formule aangepast. Het gedrukte magazine TractorPower stopt en gaat in 2023 uitsluitend als digitaal platform verder. Via de website tractorpower.eu kan op een snelle en kortere manier informatie aan de lezers worden verstrekt. Uitgever Galileo Print B.V. blijft via website en social mediakanalen van TractorPower deze informatie in twee talen aan de doelgroep verzorgen.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Salon - 100th Anniversary Edition

BMX23: 100 jaar Salon specials en -packages

In 2023 zal het Autosalon van Brussel voor het eerst in twee jaar weer in normale vorm plaatsvinden. Auto's, lichte bedrijfsvoertuigen, tweewielers (gemotoriseerd of niet), sport- en competitievoertuigen delen de schijnwerpers tijdens deze 100ste editie van het Autosalon van Brussel. Deze vindt plaats van 14 tot en met 22 januari 2023 in Brussels Expo op de Heizel.

Verschillende uitgevers hebben speciale aanbiedingen, specials en pakketten samengesteld voor adverteerders die rond dit thema willen adverteren. In retrievermedia.be zijn al snel zo'n 20 specials en offers te vinden speciaal gericht op deze 100ste editie van het Autosalon van Brussel!

Zo commercialiseren IPM en Ads & Data speciaal voor deze Brussels Motor Show 2023 de Officiële Salon-Gids, die in twee talen wordt gedrukt en wordt bijgesloten bij de dagbladen L'Avenir, DH Les Sports, La Libre en het Nederlandstalige Nieuwsblad. Naast deze gids biedt het duo tal van andere mogelijkheden die u kunt terugvinden in de mediadatabase retrievermedia.be

Ook Produpress Advertising heeft met haar portfolio dat is gespecialiseerd in automotive een speciaal pakket samengesteld met advertentiemogelijkheden rond het Autosalon van Brussel. De uitgever geeft onder andere 3 speciale Salon-edities uit rond het event en 2 edities 'Post Salon' na afloop van het evenement in februari 2023.

Uiteraard geeft ook Roularta diverse Autosalon specials uit in onder andere Knack en Le Vif/ L’Express alsmede in de extra-edities van deze titels. En niet te vergeten het Magixx auto aanbod, waarin adverteerders genieten van een 1+1 op het Magixx Reach pack, een krachtige combinatie van Libelle, Femmes d'aujourd'hui, Knack, Le Vif, Dag Allemaal, Humo, Soir Magazine and Ciné Télé Revue.

Kijk voor een compleet overzicht van alle specials, offers en speciale kanalen die alle uitgevers aanbieden rond deze 100e editie van het Autosalon in retrievermedia.be

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
salon the brussels motorshow bms23

Magazine ‘Het is geen salongids’ verder als video op autonieuws.be

Uitgeverij Yesyes bv met de site autonieuws.be besteedt jaarlijks aandacht aan het Autosalon van Brussel. Voorheen verscheen in dit kader een jaarlijkse papieren uitgave genaamd ‘Het is geen salon gids’ , met daarin een verslag van deze Brusselse Motor Show. Vanaf dit jaar krijgt dit ‘verslag’ een nieuwe vorm, namelijk video’s die per merk wordt getoond op de website autonieuws.be. Naast deze video’s worden er tijdens het salonthemavideo’s gemaakt, bv van autobrands die een volledige toelichting geven over hun aanbod, en aandrijvingen.

Dit jaar zijn alle videomogelijkheden uitverkocht. Voor bureaus met autobrands die voor het Autosalon editie 2024 (BMS24) via video willen adverteren is alle informatie over deze advertentiemogelijkheid te vinden op retrievermedia.be.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
minimi opgegaan in gezondheid-passionSanté

Roularta’s online community Minimi opgegaan in gezondheid.be/passionsanté.be

Sinds afgelopen maand is de online community voor jonge ouders minimi.be opgegaan in Roularta’s gezondheids sites gezondheid.be/ passionsanté.be. Op deze sites is nu alle nuttige informatie over de gezondheid van volwassenen én kinderen op één plaats te vinden. Alle artikels die tot voor kort te vinden waren op minimi.be zijn op gezondheid.be/ passionsanté.be terug te vinden onder de rubriek ‘zwangerschap en geboorte’.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
buzzwords

NIEUW: Retriever Buzzwords

De laatste trends, termen en tactieken uit het mediavak: Retriever Buzzwords is het duidelijkste overzicht van de onduidelijkste marketingtermen. Glashelder uitgelegd. Zo blijf je altijd op de hoogte.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
CIM - Retriever NL

Nieuwe CIM-oktober 2022 cijfers in Retrievermedia.be

De nieuwe CIM cijfers oktober 2022 zijn in Retrievermedia.be verwerkt. Naast de oplagecijfers en bereikcijfers vindt u hier ook de handige taartdiagrammen met de titelprofielen per titel. Hier ziet u overzichtelijk per titel wat het bereik is per leeftijdsgroep, sociale groep, regio, taal en gender, met daarbij de index t.o.v. heel België.

Dit jaar is er een belangrijk verschil in het universum ten opzichte van vorige jaren: voor de vorige publicaties werden de leeftijdsgroepen 13-14 jaar en 15-24 jaar gebruikt. Vanaf oktober 2022 wordt de variabele 13-14 niet meer meegenomen en is de variabele 15-24 jaar gewijzigd naar 16-24 jaar. De totale lezers per laatste periode hebben hiermee ook per oktober 2022 betrekking op de leeftijdsvariabele 16+.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
ads en data post luxembourg

Ads & Data biedt Belgische adverteerders oplossing voor folderverspreiding in Luxemburg

In samenwerking met POST Luxembourg bieden Regie.lu (Luxemburgse adverteerders) en Ads & Data (Belgische adverteerders) tot eind 2023 de DirectMail oplossing van POST aan. Adverteerders kunnen hiermee folders huis-aan-huis laten verdelen via de postbode onder zo’n 100.000 Luxemburgse huishoudens. Dit zijn alle huishoudens die geen sticker “No pub” op hun brievenbus hebben.

Naast de nationale distributie met een totaal bereik van 99.873 bussen, kan er ook selectief in 9 Luxemburgse regio’s worden gedistribueerd. De verspreidingsdagen komen overeen met de door POST Luxembourg aangeboden verspreidingsdagen: maandag, dinsdag, woensdag en donderdag. De tarieven starten bij €40,51 per 1.000 te distribueren exemplaren. Alle gegevens zijn terug te vinden in de retrievermedia.be database.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
#ByYou Magazine

For Girls Only! magazine verder als #ByYou magazine

Vanaf editie nummer 8, verschenen op 8 september 2022, heeft For Girls Only! magazine van De Deeluitgeverij haar naam gewijzigd in #ByYou magazine. Ook bij de bijbehorende website en nieuwsbrief is deze naamswijziging doorgevoerd. #ByYou magazine is gericht op kinderen van 8 tot 14 jaar oud die geïnteresseerd zijn in creatieve knutselinstructies, lekkere bakrecepten, glamoureuze interviews met sterren en nog veel meer. De oplage en tarieven blijven ongewijzigd.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
tboo IPM Advertising en ads&data

Ads & Data en IPM bundelen krachten in ‘tboo & more’

Ads & Data en IPM Advertising hebben hun krachten gebundeld in 'tboo (The Belgian Online Offer) & more', een one-stop shop die adverteerders en mediabureaus kunnen inzetten voor hun display- en videocampagnes. tboo biedt op dit moment twee digitale pakketten en een videopakket aan met behavioural targeting. Deze targeting zal zich in eerste instantie richten op de datasegmenten business & finance, sportfans, lifestyle, duurzaamheid en foodies.

Adverteerders kunnen kiezen uit een evenwichtig nationaal aanbod, dat met behulp van gedragsgegevens van beide regies een optimale dekking realiseert binnen de doelgroep van het gewenste datasegment. De sites die binnen het platform meelopen zijn nieuwsblad.be - standaard.be - gva.be - hbvl. be - lavenir.net - lalibre.be - parismatch.be - dhnet.be - moustique.be en Gourmandiz.dhnet.be. Gezamenlijk worden hiermee maandelijks meer dan 6 miljoen echte gebruikers bereikt, waaronder ruim 3.500.000 mensen die de video’s bekijken. In totaal worden hier meer dan 71 miljoen views per maand mee gerealiseerd. (bron: IPM player en Ads&Data player / jan-aug 2022)

Naast bovengenoemde mogelijkheden wordt er binnen de tboo samenwerking twee extra producten aangeboden: Autosalon 2023 en het Diabetes supplement. Adverteerders kunnen nu niet alleen multimediaal, maar ook nationaal adverteren in deze specials door deze samenwerking. Alle informatie is ook terug te vinden in retrievermedia.be.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
retrievermedia.be mediadatabase also available in English

Volledige Retrievermedia.be database nu ook in het Engels

Op verzoek van meerdere internationale klanten van retrievermedia.be is de mediadatabase voor professionals nu ook volledig beschikbaar gesteld in het Engels, naast de Franse en Nederlandse taal. Het zoekgedeelte, en de omschrijvingen van de ruim 5.000 opgenomen media zijn beschikbaar voor internationale gebruikers. Het is hiermee handig overzichten en doelgerichte selecties te maken en deze in drie talen te kunnen opvragen en verwerken. Retriever verwacht hiermee nog meer internationale klanten te kunnen aantrekken voor de Belgische media.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
GoedNieuws

Laatste verschijning Goednieuwskrant en nieuw concept ‘Goed Nieuws’

Op 27 september a.s. verschijnt de laatste editie van de Goednieuwskrant en komt Mediahuis met een nieuw concept: Goed Nieuws. Vanaf 4 oktober a.s. brengt Het Belang van Limburg elke weekdag leuke verhalen uit de buurt, zowel online als in de krant.

Op alle dagen behalve op dinsdag kan in de gehele oplage worden geadverteerd in dit positieve umfeld. Op dinsdag wordt de Goed Nieuws pagina in de krant geregionaliseerd met alle huwelijken uit de regio. Regionale adverteerders kunnen hierbij ook tegen aantrekkelijke tarieven regionaal adverteren op de pagina die op die dag is onderverdeeld in regio-editie Noord, Oost of Zuid. Alle uitgebreide informatie vindt u ook in de Retrievermedia.be mediadatabase.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Jobs in Retail

Jobs in Retail : vacatureplaatsingen in Gondala print en online

Gondola, het platform van RETAIL TODAY, dat zich richt op professionals uit de retail en FMCG, biedt sinds september dit jaar de mogelijkheid om vacatures te plaatsen. Het concept dat eerder is getest, wordt nu consistent ingezet als mogelijkheid om personeel binnen de retailsector te werven.

Gondola.be bereikt elke maand 125.000 unieke retail professionals. Online kan een vacature worden ingezet voor 950 euro per plaatsing. In combinatie met het magazine, dat wordt verspreid in een oplage van 10.933 exemplaren, bedragen de kosten 1.500 euro per plaatsing. Hiervoor wordt uw vacature ook doorgeplaatst in de newsletters. De newsletters worden naar 40.000 professionals verstuurd.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Good Company

VKW-magazine Kunstlaan 16 wordt Good Company

Kunstlaan 16, het ledenmagazine van VKW Limburg, gaat vanaf het oktobernummer verder onder de naam ‘Good Company’. Het volledig vernieuwde magazine met inspirerende verhalen, interviews, artikels en opinies, verschijnt 4x per jaar en bereikt ruim 3.900 beslissingsnemers in kmo’s en grote bedrijven in de provincie Limburg. CHAPO NV verzorgt de advertenties.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Decisão

Decisão in regie bij Ads & Data voor Belgische adverteerders

Vanaf deze maand heeft Ads & Data de titel Decisão van Mediahuis Luxembourg toegevoegd aan haar portfolio. Zij zal het aanspreekpunt zijn voor Belgische adverteerders die in deze Luxemburgse titel willen adverteren. Decisão is het toonaangevende economische zakenblad voor de Portugeessprekende gemeenschap in Luxemburg. De titel verschijnt in een oplage van 7.500 exemplaren. De kosten voor 1/1 pag. quadri bedrage 1.200 euro.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
confederatie bouw heet nu embuild

Confederatie Bouw heet vanaf nu Embuild

De onderneming Confederatie Bouw - Confédération Construction, met een groot portfolio aan bouw-gerelateerde titels zoals onder meer Bouwbedrijf – Construction en de Vlaamse Schilder, heeft haar naam gewijzigd in 'Embuild, The Belgian Construction Association'. De naam Confederatie Bouw dekte niet meer de gehele lading van alle facetten van de bouwwereld waarin zij actief is. Het nieuwe logo laat in beeld goed zien waar Embuild voor staat: een baksteen met allemaal punten die de vele nieuwe technologieën en technieken weerspiegelen binnen de bouw.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
CIM & Retriever profielen en bereik

NIEUW: CIM bereikcijfers en de titel-profielen in de mediadatabase retrievermedia.be

Retriever publiceert vanaf nu de kerncijfers uit het persbereiksonderzoek van het CIM (Centrum voor Informatie over de Media) in de mediadatabase retrievermedia.be. Het CIM is de referentie voor informatie over het bereik, het profiel en het gebruik van media in België. Retriever publiceert in de mediadatabase retrievermedia.be de CIM bereikcijfers en de titel-profielen. De huidige profielen en bereikcijfers hebben betrekking op CIM NRS 2019-2020. De nieuwe cijfers verschijnen in oktober 2022 en hebben betrekking op de periode november 2021-juni 2022. Zodra beschikbaar worden ze in de mediadatabase verwerkt. Door de samenwerking met het CIM krijgen retrievermedia.be gebruikers snel inzicht in het bereik en de profielen van de belangrijkste printmerken.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
VRT NU heeft naam gewijzigd in VRT MAX

VRT NU heeft naam gewijzigd in VRT MAX

Op 29 augustus jl. heeft VRT NU haar naam gewijzigd in VRT MAX. VRT MAX is het overkoepelende digitale mediaplatform van de Vlaamse publieke omroep VRT. Het aggregeert het aanbod van de televisienetten, biedt reeksen aan in boxset en bouwt een catalogus op van programma’s uit het VRT-archief. Naast Vlaamse en internationale topreeksen, heeft VRT MAX ook een exclusief audio- en videoaanbod voor jongere digitale doelgroepen.

Naast de naamswijziging geldt er vanaf 1 september een tariefstijging van 10%: € 34 cpm wordt 37.4 cpm. Var verzorgt de verkoop van de advertenties.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Nieuwsblad Mediahuis Ads & Data

Vanaf 1 september nieuwe indeling edities Nieuwsblad

Mediahuis heeft de edities van Nieuwsblad vanaf 1 september opnieuw ingedeeld. Voorheen was de krant opgedeeld in 13 edities. Nu zijn dit 9 edities geworden. In de provincie West-Vlaanderen zijn 4 editites samengevoegd tot 2 editites. Ook in Oost-Vlaanderen zijn de 5 edities samengevoegd tot 3 editites. De totale oplage en het totale bereik blijft gelijk. Vanaf 1 september a.s. gelden er wel nieuwe tarieven. Ads & Data verzorgt de verkoop van de advertenties. Alle nieuwe combinaties en bijbehorende tarieven vindt u ook terug in retrievermedia.be.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
ninove

'Ninove Info' verder zonder advertenties onder de naam ‘Stadsmagazine’

Vanaf september a.s. gaat titel Ninove Info, het informatiemagazine van de stad Ninove, verder onder de naam ‘Stadsmagazine’. Naast deze nieuwe naam heeft het informatieblad ook een nieuwe huisstijl met nieuw logo. In het stadsmagazine wordt voortaan echter geen reclame meer opgenomen. Alle commerciële mogelijkheden voor derden zijn hiermee verdwenen.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
BRUZZ select

BRUZZ Select Cultuurspecial vanaf september 9x per jaar

Vanaf het nieuwe cultuurseizoen 2022-2023 krijgt de BRUZZ Select Cultuurspecial een (bijna) maandelijks ritme. Het magazine met tips voor kunst, cultuur, muziek en uitgaan, wordt 9x per jaar gratis als aparte drietalige bewaarbijlage verspreid bij alle BRUZZ abonnees. De lezers bestaan uit Nederlandstalige én anderstalige mensen die in Brussel wonen of werken, of komen genieten van het Brusselse aanbod in kunst en cultuur.

BRUZZ Select Cultuurspecial verschijnt in een oplage van 45.000 exemplaren. Het commerciële tarief voor 1/1 quadri bedraagt 3.570 euro. Culturele instanties krijgen 50% korting op dit tarief.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Gezond thuis

Gezond thuis naar Publicarto

Gezond thuis is het driemaandelijkse seniorenmagazine van het Wit-Gele Kruis Vlaanderen - marktleider van de thuisverpleging in België - met advies, actualiteit en praktische informatie voor patiënten, mantelzorgers en zorgverstrekkers. Voorheen werden de advertenties verzorgd door Trevi Plus. Publicarto verzorgt de publiciteit van Gezond thuis vanaf het volgende (december) nummer. Dit sluit aan bij het Publicarto seniorenaanbod (Okra, Seniorennet, Grootouders).

De oplage van Gezond thuis bestaat uit 120.000 exemplaren en de kosten voor 1/1 quadri bedragen 2.900 euro. De titel wordt in 5 regionale editites verspreid door heel Vlaanderen.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
blowUP Pont d’Île

Uitbreiding Frontline netwerk blowUP media Belgium in periode juli t/m oktober

(D)OOH premium reclame expert blowUP media Belgium heeft haar frontline netwerk uitgebreid met 7 digitale schermen op de hoek van de bekende winkelstraat Pont d’Île in Luik. De spots worden uitgezonden tussen 8.00 en 20.00. Als voorbeeld: een share of time van 10% met 12 sec. spots kan voor een week worden ingezet voor 6.500 euro. De schermen kunnen worden ingezet in de periode juli tot en met oktober dit jaar.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Hélaba

Hélaba in zee met Mediaservice

Mediaservice heeft de regie overgenomen van Hélaba, het jongerenmagazine van de katholieke jeugdbeweging KLJ. Hélaba verschijnt 4x per jaar in een oplage van 17.000 exemplaren. De kosten voor inzet 1/1 quadri blijven 2.000 euro.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
publibox in retrievermedia.be

Publibox bonnendoosje

Pro-mailing (Promarket BV), biedt adverteerders 1x per jaar de mogelijkheid om kortings-vouchers te verspreiden via Publibox, een bonnendoosje dat huis-aan-huis wordt bedeeld. De bedeling wordt in 2023 in de week van 3 maart verzorgd door bpost en locale verspreiders in bijna heel Vlaanderen. De aanbiedingen uit het Publibox bonnendoosje worden automatisch doorgeplaatst op de website publi-box.be waar iedereen de kortings-vouchers uit zijn postcodegebied kan downloaden.

Het is ook mogelijk om Publibox in specifieke postcode-gebieden in te zetten, bijvoorbeeld aanvullend op een campagne met mediakanalen zonder bereik in die specifieke gebieden, of om in een specifiek gebied meer actie-matig te adverteren. In Retrievermedia.be kunnen mediaplanners heel precies terugvinden in welke gebieden Publibox wordt verspreid en de daarbij horende tarieven en mogelijkheden terugvinden.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
snapchat logo

Public Profile verplichting voor campagnes op Snapchat

Plan je een advertentiecampagne op Snapchat na 1 juli 2022? Dan moet je rekening houden met het feit dat elke campagne vanaf dan gelinkt moet zijn aan een Public Profile. Concreet moet je ad account gelinkt zijn aan een Public Profile. Alle reeds geboekte campagnes die lopen en over de periode van 1 juli komen zullen niet worden stopgezet!

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Pop impact MINT Brussel

Pop-Media mega banner op Muntplein in Brussel

Vanaf september a.s. stelt Pop-Media een nieuwe top locatie ter beschikking binnen haar Pop Impact megaposter netwerk. De locatie is gesitueerd aan het Muntplein in het hartje van Brussel tegenover de nationale opera "De Munt". De mega banner heeft een oppervlakte van 150m² (L 19m x H 8m)en kan per periode van 4 weken ingezet worden. Gemiddeld worden hiermee zo'n 44.000 voetgangers per dag bereikt.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
summer promo

Vind alle ZOMER PROMO's in Retrievermedia.be

Ook dit jaar lanceren verschillende uitgevers en regies weer interessante zomer aanbiedingen. In vele gevallen kunt u 2 advertenties plaatsen tegen de prijs van 1, of wordt uw campagneperiode verlengd. De meeste aanbiedingen hebben betrekking op de periode van 1 juli a.s. tot de laatste week van augustus 2022. Kom bij het plannen van uw campagne in retrievermedia.be alle zomer promo's tegen van VAR, JCDecaux, Ads & Data, Roularta Advertising, IPM Group en vele anderen!

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
trilogic

Trilogic slaat brug tussen wachtkamer reclame en online informatie platform

Trilogic Management BV baat al meer dan 30 jaar een netwerk uit met patiënteninformatie in 3.650 wachtkamers (van huisartsen, kinderartsen en gynaecologen),verspreid over heel België. Naast fysieke posters en -informatiefolders kan uw campagne nu ook digitaal voor vrijwel alle soorten medische specialismen geactiveerd worden. Zo kunt u zich heel precies richten op bijvoorbeeld tandheelkunde of dermatologie.

Trilogic heeft alle posters en brands op de folders scannable gemaakt met eenvoudige QR codes. Patiënten komen daarmee op het Trilogic platform, waar de brochures gemakkelijk te downloaden zijn. Alle mogelijkheden en tarieven zijn te vinden op Retrievermedia.be.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
De Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen (NMBS)

Clear Channel breidt groot formaat aanbod uit met 55 panelen

De uitbating van het groot formaat netwerk van de De Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen (NMBS) is na een openbare aanbesteding aan Clear Channel gegund. Clear Channel breidt hiermee haar premium groot formaat aanbod uit met 55 More O'Ferrall panelen van 36m². Naast dit netwerk, dat dicht bij de spoorweginfrastructuur ligt, exploiteert Clear Channel na het winnen van de aanbesteding van Publifer eind vorig jaar, ook alle reclamemogelijkheden op de treinstations zelf.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Golfmedia

Nieuw: Golf Media digital OOH netwerk

Golf Media heeft in een digitaal out-of-home netwerk gelanceerd op 24 exclusieve golfclubs in België. De digitale totems staan strategisch opgesteld in het clubhuis en bevatten naast relevante content ook ruimte voor campagnes van exclusieve merken. Er kan Line-by-line worden ingekocht vanaf 190 EURO voor een 10' sec. spot, maar het hele netwerk kan ook nationaal of regionaal worden ingezet. Gemiddeld bereik is zo'n 6.000 contacten per locatie per 4 weken.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Nieuwsblad: Uitbreiding edities Kempen en Leuven-Hageland

Nieuwsblad: Uitbreiding edities Kempen en Leuven-Hageland

Mediahuis heeft het verspreidinggebied van Nieuwsblad ed. Kempen uitgebreid. De editie Limburg stopt en de editie Kempen neemt de helft van het verspreidingsgebied van deze titel over. Tevens is het verspreidingsgebied van Nieuwsblad ed. Leuven-Hagenland uitgebreid, met de andere helft van het verspreidingsgebied van de editie Limburg.

Op de illustratie bij dit nieuwsbericht is dit goed te zien: het groene gebied is het verspreidingsgebied van ed. Leuven-Hageland, met lichtgroen de uitbreiding in Limburg. Het gele gebied is het verspreidingsgebied van ed. Kempen met lichtgeel de uitbreiding in Limburg.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Nieuwsblad ed. Antwerpen-Mechelen

Nieuwe editie van Nieuwsblad: ed. Antwerpen-Mechelen

Mediahuis heeft een aantal wijzigingen doorgevoerd in de edities van Nieuwsblad. Zo zijn in de provincie Antwerpen de regionale edities Antwerpen Stad en Mechelen-Lier per eind mei jl. samengevoegd in de editie Antwerpen-Mechelen. De oplage van de samengevoegde edities blijft gelijk, namelijk in totaal 13.060 exemplaren.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
vtwonen

Nieuw online pack DPG Media: adverteren rond context binnen vtwonen platform

DPG Media heeft recent een nieuwe inkoopmogelijkheid beschikbaar gesteld binnen het vtwonen platform. Adverteerders kunnen online rond een bepaalde context adverteren, zoals bijvoorbeeld rond de context tuin, lifestyle, badkamers en meer. Voor 5.500 euro kunnen adverteerders een display advertising pakket inzetten. Hiervoor realiseert het multimediale woonplatform 550.000 impressies. Dit betekent een CPM van 10 euro.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
retriever mediamaps belgie

Nieuw voor Belgische mediaplanners: mediamaps met inwonersprofielen

De mediadatabase retrievermedia.be heeft naast alle media in België en Luxemburg ook een kaartlaag gekoppeld aan alle socio-demografische gegevens van Statbel, het Belgische bureau voor de statistiek. Mediaplanners kunnen zo niet alleen een goed overzicht geven van alle regionale mediaverspreidingen in hun voorstel, maar ook zien hoe de bevolkingsopbouw eruit ziet in het verzorgingsgebied van hun klant, m.a.w. hoe groot het potentiële bereik is in een bepaalde doelgroep.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Hup! magazine

Regie HUP! in handen van Publicarto

Publicarto NV heeft de regie overgenomen van de titel HUP! , het magazine uitgegeven door Gezinssport Vlaanderen. Deze sportdienst van de Gezinsbond telt 500 aangesloten sportclubs en 30.000 leden. Gezinssport Vlaanderen wil er zijn voor alle gezinnen die op een leuke, gezonde en gezinsvriendelijke manier willen bewegen. De oplage van het HUP! bestaat uit 25.000 exemplaren. De kosten voor adverteren met 1/1 pagina f.c. bedraagt 1.995 EURO. Hiermee bereikt u 50.000 lezers.

Naast het magazine verschijnt er 6x per jaar een nieuwsbrief die naar 20.000 abonnees wordt verstuurd. Bovendien wordt er 6x per jaar een speciale nieuwsbrief verstuurd naar 600 sportclubbestuurders met nieuwsweetjes voor sportclubs. In deze nieuwsbrieven kan in de vorm van content marketing -een gesponsord bericht inclusief afbeelding- worden geadverteerd.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Bruzz ICE

Nieuw: BRUZZ ICE!

Vlaams-Brusselse Media heeft afgelopen maand het jongerenlabel BRUZZ ICE gelanceerd. Onder dit label vind je alle berichten over stedelijk en jong Brussel. Bovendien is het label uitgebreid met een nieuw digitaal radiostation met 24/7 dj's, nieuwe releases en meer!

BRUZZ is een magazine, een website (BRUZZ.be), een radiozender (FM 98.8), een televisiestation en een social media platform. BRUZZ is de referentie voor nieuws en cultuur in Brussel.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
ads&data wmx

Ads & Data voegt WMX toe aan merkenportfolio

Sinds 1 april 2022 wordt Warner Music Experience (WMX), een afdeling binnen Warner Music Group (WMG), in België door Ads & Data vertegenwoordigd. WMX biedt een platform dat artiesten met fans verbindt en merken op allerhande creatieve, immersieve en boeiende manieren versterkt. Met maandelijks meer dan 3,6 miljoen unieke bezoekers bereikt WMX een groot Belgisch publiek. Het Warner Music kanaal op Youtube behaalt maandelijks gemiddeld 42 miljoen views.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
gezondheid.be - passionsanté.be

Overname Gezondheid NV door Roularta

Roularta heeft eind maart jl. alle activiteiten van Gezondheid NV overgenomen. RMG is daarmee eigenaar geworden van onder andere de sites en newsletters van gezondheid.be, passonsanté.be en minimi.be. Hiermee breidt Roularta haar portfolio uit als belangrijke speler binnen het domein gezondheid en gezond leven.

Gezondheid.be heeft gemiddeld 900.000 bezoekers per maand en de Franstalige tegenhanger Passionsanté.be heeft gemiddeld 700.000 bezoekers per maand. De newsletters van beide gezondheidsmerken tellen samen meer dan 150.000 abonnees. Adverteren kan al vanaf €17 CPM. Alle uitgebreide mogelijkheden vindt u terug op de tariefkaart in retrievermedia.be

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
PartyMix Pack

Nieuw: de PartyMix Pack van DPG Media

Om te connecteren met jongeren is een juiste context een must. DPG Media biedt met het nieuwe Party Mix aanbod de ideale context om jongeren te bereiken. De Mix combineert op DAB+ de streaming en free-to-air zenders TOPRadio, Tomorrowland One World Radio en Qmusic. Het pakket biedt hiermee selectieve en budgetvriendelijke mogelijkheden om in contact te komen met jongeren binnen de juiste feestelijke context. Alle informatie is terug te vinden in de retrievermedia.be mediadatabase.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon

Kennismaken met…

Image of Bernard Cools
Bernard Cools
Chief Intelligence Officer bij Space
In drie woorden: Positieve en nieuwsgierige intellectueel
cup of coffee
sterk zwart en zoet

Medianieuws per e-mail?

Ontvang een maandelijkse samenvatting van het meest belangrijke medianieuws per e-mail.