Retriever medianieuws

In het verlengde van de Retrievermedia.be mediadatabase publiceren we hier het belangrijkste medianieuws. Hierin schrijven we over nieuwe lanceringen en grote wijzigingen in het medialandschap, altijd onder vermelding van de informatie die je nodig hebt om succesvolle mediacampagnes op te stellen. Volg het Retriever medianieuws en je kunt direct inspelen op de laatste ontwikkelingen.

7Dimanche

7Dimanche voert restyling door ter ere van haar 18-jarige jubileum

Op 24 september 2023 onthult 7Dimanche zijn nieuwe identiteit ter ere van het 18-jarig bestaan. De rebranding omvat een strakker, modern ontwerp en verbeterde leesbaarheid. De focus blijft op hoogwaardige inhoud, met actualiteit als topprioriteit voor de lezers. De advertentie-tarieven blijven vooralsnog ongewijzigd.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Retriever Suite

‘Retriever Suite’, muzikale hulde aan kwalitatieve mediaplanning, gelanceerd op Spotify

Op 1 september 2023 is de Retriever Suite officieel gelanceerd op de verschillende muziekplatformen waaronder YouTube en Spotify. Deze suite uit 5 delen is speciaal voor Retriever en haar relaties. Het is gecomponeerd én muzikaal uitgevoerd op de piano door niemand minder dan Viktorya Anastasova, en vormt een ode aan kwalitatieve mediaplanning.

Elk deel van de Retriever Suite is zorgvuldig gemaakt om de complexe en dynamische wereld van media vast te leggen, terwijl het tegelijkertijd een gevoel van harmonie en samenhang behoudt. Net zoals een zorgvuldig geplande mediacampagne verschillende elementen naadloos samenbrengt, verweeft de Retriever Suite op meesterlijke wijze diverse muzikale elementen tot een bijzonder muziekstuk.

We nodigen u van harte uit om hier alvast naar de muzikale vertaling van ‘het mediaplan’ te luisteren: Retriever Suite Movement V Allegro Agitato (‘het mediaplan’), het vijfde luik van dit bijzondere muziekstuk in vijf delen dat kwalitatieve mediaplanning huldigt. Hoort u ook in de klanken de opbouw naar bereik en contacten terugkomen?

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
LW weekend

Nieuwe zaterdagbijlage bij Luxemburger Wort

Op 14 oktober a.s. verschijnt de eerste editie van LW weekend, een nieuw dagbladmagazine dat bij de zaterdageditie van Luxemburger Wort wordt gevoegd. LW weekend is een lifestylemagazine met een eigentijdse kijk op de nieuwste trends, in lijn met de redactionele kwaliteit van het dagblad Luxemburger Wort.

LW weekend wordt uitgegeven door Mediahuis Luxembourg S.A. in een oplage van 50.000 exemplaren. De kosten voor 1/1 pagina full colour bedragen €4.000. De advertentiewerving voor Belgische opdrachtgevers wordt verzorgd door Ads & Data. Luxemburgse opdrachtgevers kunnen terecht bij REGIE.LU S.A.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
VRT CANVAS

Canvas hernoemd naar VRT CANVAS

VRT heeft het televisiekanaal Canvas hernoemd naar VRT CANVAS. De naamswijziging gaat vanaf 4 september gepaard met een nieuwe huisstijl. De zwart-wit look & feel maakt plaats voor meer kleur, met een huisstijl die de content laat spreken.

VRT CANVAS zet zo een nieuwe stap in lijn met de VRTRN (lees ‘vuurtoren’) 2030-strategie, waarin wordt gestreeft met een centraal digitaal aanbod de Vlaming nog betere te bedienen. Met de nadruk op kwaliteit, durf, humor en de wens om de Vlaamse kijkers te inspireren, belooft VRT CANVAS een aantrekkelijk najaar voor de kijkers.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Play Nostalgie

Radiozender Nostalgie heet voortaan 'Play Nostalgie'

Vanaf 28 augustus 2023 gaat radiozender Nostalgie verder onder de naam Play Nostalgie. Hiermee wordt de zender onderdeel van Telenet's Play-portfolio binnen Play Media NV (het vroegere SBS Belgium) waarbij Telenet nu mede-eigenaar is naast Mediahuis en de Franse NRJ Group. Naast de televisiezenders Play4, Play5, Play6, Play7, het digitale kanaal GoPlay online en de evenementenlocatie Play Zuid, is dit de eerste Play-radiozender.

De radiozender wil synergie bereiken met samenwerkingen rond populaire tv-programma's. De kernluisteraars (35-54 jaar) blijven hetzelfde, maar er wordt gestreefd naar een breder, jonger publiek zonder de identiteit van de zender te verliezen.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
8300 Living

New living, deco and lifestyle magazine for Knokke-Heist: 8300 Living

Eind september a.s. lanceert uitgeverij sQills de titel ‘8300 Living’, een nieuw Woon-, Deco en Lifestylemagazine van- en voor de inwoners van Knokke-Heist. De titel wordt 2x per jaar in een oplage van 45.000 exemplaren verspreid. Op uitdrukkelijke vraag van de tweede verblijver of bezoeker (Bescherming Persoonsgegevens) wordt het magazine ook opgestuurd naar het eerste thuisadres, of desgewenst digitaal bezorgd. De kosten voor het plaatsen van een 1/1 pagina f.c. bedragen € 1.900 euro.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Ludo

Nieuwe regionale radiozender in Limburg: Ludo

Sinds juni van dit jaar heeft Limburg er een nieuwe regionale radiozender bij: 'Ludo', vernoemd naar één van de twee initiatiefnemers, Ludo Wijnen en Bjorn Verhoeven. Deze regionale zender, onderdeel van Radio Mid West Limburg (MWL), zendt uit op de frequentie 106.6 FM in Tongeren. Ludo richt zich op luisteraars van 50 jaar en ouder en liefhebbers van evergreen-muziek uit de jaren 50, 60 en 70 in de regio Tongeren en is net als alle andere regioradio’s via DAB+ in heel Limburg te beluisteren.

Adverteerders kunnen op Ludo al voor 200 euro een maand lang adverteren met 3 spots per dag. Ook zijn er net als op de andere regionale zenders leuke exclusieve partnerships mogelijk zoals rond het weer of het regionale nieuws. Alle commerciële plaatsingen worden verzorgd door REGIORADIO / Verhoeven Media Solutions vof, die de commerciële belangen behartigt van diverse regionale zenders in Limburg.Alle commerciële mogelijkheden van deze zenders vindt u terug in de mediadatabase Retrievermedia.be.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Deuzio

Deuzio magazine breidt uit naar drie IPM-kranten vanaf 10 november a.s.

Vanaf 10 november verschijnt het lifestyle magazine Deuzio bij alle drie de dagbladen van IPM: La Libre, La DH/Les Sports en L'Avenir. De totale verspreiding van Deuzio zal dan 1.335.000 lezers bereiken.

Adverteerders hebben de optie om te adverteren in de editie die gekoppeld is aan een van de dagbladen of in het totaal van alle drie de edities.

Tot eind december 2023 is er een introductieaanbieding van 2+1 gratis geldig. Bovendien zijn er andere aantrekkelijke introductiekortingen te vinden in de mediadatabase Retrievermedia.be.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Retriever Suite

Muzikaal eerbetoon aan kwalitatieve mediaplanning

Als adverteerder wil je dat de doelgroep jouw boodschap onthoudt. Dit doe je door via een campagne een connectie te maken met het publiek, met het doel dat de boodschap diep wordt gevoeld of begrepen. Het mooist is als de boodschap rechtstreeks in het hart van de doelgroep komt, waardoor het een blijvende impact maakt.

Hierin ligt de moeilijkheid en daarmee 'als het lukt' de kracht van een goede campagne: hoe onthoudt de doelgroep jouw merk en propositie? In het Nederlands ga je iets 'uit het hoofd leren' als we iets moeten onthouden. In veel andere talen loopt onthouden via het hart: 'to learn by heart' of 'apprendre par coeur'.

Dit raakt de essentie van effectieve communicatie: het creëren van een band tussen de boodschap en het publiek. Deze kan rationeel zijn of emotioneel. In alle gevallen is een goede campagne als een harmonieus muziekstuk dat resoneert in het hoofd of het hart van de doelgroep en zo een blijvende indruk achterlaat.

Om deze verbinding tussen campagne en doelgroep te illustreren, hebben we ons laten inspireren door de kracht van muziek. Net als een meesterlijk gecomponeerd muziekstuk resoneert een creatieve en intelligente mediacampagne in het hart van de doelgroep. Dit muzikale eerbetoon, de Retriever Suite, is speciaal door Viktoriya Anastasova voor Retriever en haar relaties gecomponeerd, en symboliseert de harmonie tussen data en creativiteit in mediaplanning.

We nodigen u van harte uit om de prelaunch van Retriever Suite Movement II Allegro Moderato (onze favoriet) te beluisteren, het tweede luik van dit bijzondere muziekstuk in vijf delen dat kwalitatieve mediaplanning huldigt.

Op 1 september a.s. wordt het hele album gepubliceerd op Spotify en alle online muziekdiensten. We zien er naar uit om samen met u te blijven ontdekken hoe creativiteit en precisie samenkomen om uw klanten het best te servicen.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Waalse week in L’Avenir met speciale aanbiedingen

Waalse week in L’Avenir met speciale aanbiedingen

Het regionale Franstalige dagblad L'Avenir zet Wallonië tijdens de eerste helft van september in de schijnwerpers. Een speciale tariefkaart met aantrekkelijke kortingen rond deze Walloniëweek is bij de L’Avenir print- en online titels gepubliceerd in Retrievermedia.be.

Voor adverteerders zijn er verschillende advertentiemogelijkheden met aantrekkelijke aanbiedingen binnen een redactionele context. Zo kan er van 4 tot 9 september worden geadverteerd rond thema’s zoals mobiliteit, energie, toerisme, economische ontwikkeling en onderwijs, allen gerelateerd aan Wallonië. In de week van 11 september verschijnt de speciale bijlage "Fêtes de Wallonie". Op zaterdag 16 september kan er in de rubriek "Une en Wallon" worden geadverteerd.

Naast deze print-specials zijn er ook verschillende online proposities. Bekijk hiervoor de ‘Action Wallonie 2023’ tariefkaart in Retrievermedia.be.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
efficiency-boost

Financial Media organiseert Efficiency Boost event voor financiële professionals

Op donderdag 19 oktober a.s. organiseert Financial Media, bekend van onder andere CFO Magazine voor financieel managers, het Efficiency Boost-event. Het event richt zich op financiële professionals die streven naar verbeteringen en efficiëntie. Er worden verschillende best practices en autoriteiten op financieel gebied samengebracht om deelnemers te inspireren.

Partners kunnen hun oplossingen en inzichten tijdens verschillende inhoudssessies presenteren. Adverteerders kunnen als Golden Partner voor € 16.500 hoofdsponsor worden van het event, inclusief een advertentie in CFO Magazine. Voor € 2.500 is het ook mogelijk om een demopoint op het event in te richten. Alle partnerships zijn terug te vinden in Retrievermedia.be.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Retriever training 'Introductie mediaplanning'

Retriever toegepaste trainingen nu ook in België en in het Engels!

Retriever biedt naast de uitgebreide mediadatabase ook de toegepaste trainingen aan. Al meer dan 12 jaar organiseren we in Nederland de kwalitatieve kleinschalige dagtraining 'Introductie Mediaplanning'. Vanaf september zal deze hoog gewaardeerde en populaire training ook beschikbaar zijn op de Belgische markt.

Tijdens deze dag-training worden alle stappen uit het mediaplanningsproces doorlopen. Deelnemers zijn na afloop bekend met alle factoren die van invloed zijn op een succesvolle mediacampagne.

De training 'Introductie Mediaplanning' kan ook als in-company training worden afgenomen. Dit biedt de perfecte gelegenheid om het hele team in één keer op hetzelfde kennisniveau te krijgen. Bovendien kan de training worden georganiseerd op een tijdstip en locatie die het beste uitkomen voor het bedrijf.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Golf Media

Uitbreiding Golf Media netwerk naar 33 locaties

Golf Media heeft het afgelopen jaar haar digitale out-of-home netwerk op golflocaties aanzienlijk uitgebreid. Met de recente toevoeging van Royal Zoute Golf Club in Knokke bestaat het portfolio nu uit 33 golfclubs. De strategisch geplaatste digitale totems bevinden zich in het clubhuis en bieden naast relevante content ook ruimte voor campagnes van exclusieve merken. Gemiddeld worden er wekelijks meer dan 110.000 impressies gegenereerd.

Op dit moment zijn er ongeveer 80.000 golfers in België. Van deze golfers is meer dan de helft ouder dan 50 jaar en 66% is mannelijk. Het aantal golfers in België is sinds 2017 met 22% gestegen. De inzet van het volledige netwerk van Golf Media voor 2 weken bedraagt 5.889 euro. Uiteraard zijn een Line-by-Line inkoop en een regionale inzet ook mogelijk. Alle mogelijkheden zijn terug te vinden in Retrievermedia.be.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
one love package

Nieuwe pakketten Var

Var, de reclameregie van VRT, heeft twee nieuwe pakketten gelanceerd,  One Love Package en het MNM Package. One Love is ontworpen voor avontuurlijke muziekliefhebbers in de leeftijdscategorie van 18-34 jaar en bestaat uit een korting bij inschakeling van een campagne op de zenders Tomorrowland One World Radio, Studio Brussel, MNM en MNM Hits. Het speciale MNM package is een weekpakket van maandag tot zondag met een speciale 50% korting voor regionale adverteerders.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Pasar & Goboony

Nieuw mediapartnership tussen Pasar en Goboony

Pasar vzw is een nieuw mediapartnership aangegaan met Goboony, een online platform waarmee particulieren een camper van een lokale eigenaar kunnen huren in Europa. Pasar heeft al een naam opgebouwd als kampeerspecialist die haar knowhow deelt met haar lezers – via de verschillende mediakanalen.

De e-maildatabases van Goboony sluiten naadloos aan op het bestaande portfolio van Pasar, waardoor organisaties hun merk of bestemming kunnen presenteren aan de gemeenschap van kampeerliefhebbers en -reizigers. In samenwerking met Goboony heeft Pasar diverse combo-deals samengesteld, waarbij de relevante nieuwsbriefdatabases van beide partijen zijn gekoppeld. Alle informatie en lanceringsoffers kunt u terugvinden in Retrievermedia.be.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
CIM

De nieuwe CIM onderzoeken zijn gepubliceerd

De oplagecijfers over 2022, ofwel ‘de verspreidingscijfers verklaard op erewoord’, zijn nu beschikbaar gesteld door CIM en in Retrievermedia.be verwerkt. Daarnaast zijn de nieuwe Press Brand Reports “2023-Stated”, ofwel ‘CIM Press Brand Reports - May 2023’, opgenomen bij de verschillende titels in Retrievermedia.be. Deze Brand Reports bevatten tevens de bereikcijfers van de websites en apps voor de periode januari-december 2022 (CIM Internet).

Een belangrijke toevoeging in deze Brand Reports is de nieuwe categorie voor abonnementen met een afwisselend aanbod. Dit betreft abonnementen waarbij papieren en digitale replica-exemplaren elkaar afwisselen. Voorheen werden deze abonnementen verdeeld tussen de categorieën papieren en digitale replica-versies, pro rata het aantal dagen.

Uiteraard kunt u ook de cijfers van de CIM Pers bereikstudie terugvinden die al in september 2022 werden gepubliceerd bij de betreffende titels in Retrievermedia.be.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Zomerkortingen in Retrievermedia.be

Zomerkortingen in Retrievermedia.be !

Deze periode is weer de traditionele tijd van de zomerkortingen! Veel publishers en regies hebben hun zomerse aanbiedingen al doorgegeven aan Retrievermedia.be. Denk aan de zomerpromo's van Roularta, het zomeraanbod van Ads & Data, het zomerboostaanbod van Lijncom, Embuild en nog veel meer. Bovendien worden er weer talloze zomerspecials uitgegeven. U vindt alle informatie in de mediadatabase van retrievermedia.be, op de informatiepagina's van de betreffende mediakanalen en -titels.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
RMB: Geoboost en Pixelboost

Geavanceerde retargeting tools van RMB: Geoboost en Pixelboost

RMB heeft met haar data- en inzichtenunit VIBE, twee nieuwe retargeting tools ontwikkeld en gelanceerd: Geoboost en Pixelboost.

Geoboost maakt geavanceerde geofencing mogelijk, waardoor adverteerders potentiële klanten in specifieke geografische zones kunnen identificeren en targeten. Deze tool maakt gebruik van open-source kaartgegevens en verhoogt de effectiviteit van Adressable TV (ATV) en online video (OLV) campagnes door precieze geografische targeting.

Pixelboost, de tweede nieuwe service, biedt retargeting mogelijkheden door pixelintegratie. Deze tool stelt adverteerders in staat het websiteverkeer nauwkeurig te analyseren en te 'retargeten' met online video of display-advertenties. Om het bereik van de campagnes te vergroten, maakt RMB een 'lookalike' uitbreiding mogelijk, waarbij gebruikers op RTBF-websites worden geïdentificeerd met een profiel dat vergelijkbaar is met dat van de bezoekers van de adverteerderswebsite. Na elke campagne levert RMB een uitgebreid bereikrapport.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Tboo memostick

TBOO Memostick

In haar streven om adverteerders gediversifieerde nationale opties te bieden, heeft IPM onlangs de TBOO Memostick opnieuw geïntroduceerd. Deze kleine "sticky note" kan op de cover van alle IPM- en Ads & Data-kranten worden geplaatst. De Memostick is een aantrekkelijk en praktisch medium en biedt adverteerders de mogelijkheid om de aandacht van lezers op het eerste gezicht te trekken. Bezoek het Retriever-platform om alle mogelijkheden te ontdekken.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Smart Content

Azerion lanceert AI-aangedreven Smart Content

Azerion heeft op 9 mei 2023 een nieuwe oplossing gelanceerd genaamd ‘Smart Content’. Dit is een slimme technologie die advertenties en videomateriaal combineert. Het platform bevat een grote videobibliotheek met meer dan 10.000 videoclips van verschillende merken. Azerion heeft deze content zelf geproduceerd en het behandelt verschillende onderwerpen in verschillende categorieën.

Door deze videocontent toe te voegen, kunnen uitgevers meer inkomsten genereren via het verkeer dat hieruit voortkomt. Met Smart Content helpt Azerion uitgevers om de juiste videocontent te vinden die aansluit bij hun publiek, wat zorgt voor meer betrokkenheid en relevantie.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Sous chef LIO

Culinaire Ambiance stopt met print en lanceert online AI souschef Lio

Voor iedereen die houdt van culinair genieten; van streetfood tot gastronomisch tafelen, van artisanale bakker tot sterrenchef is er Culinaire Ambiance van uitgeverij Mediageuzen NV. Al meer dan 38 jaar was deze titel maandelijks beschikbaar als print-uitgave. Echter, gezien de aard van de content, die zeer geschikt is voor online publicatie, is er besloten om te stoppen met de gedrukte versie.

Tegelijkertijd is de online AI souschef genaamd Lio gelanceerd, waarmee je recepten kunt aanpassen aan jouw persoonlijke voorkeuren. Alle advertentiemogelijkheden met betrekking tot deze nieuwe propositie zijn te vinden op Retrievermedia.be.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
RMB podcasts

Podcast by RMB

RMB lanceert een compleet podcast aanbod met RTBF, NRJ en dankzij een samenwerking met Azerion, ook Radio France. Dit aanbod is gebaseerd op een catalogus met duizenden podcasts en kan een aanzienlijk bereik opleveren.

Met 14% penetratie in België (31% in het zuiden van het land - digital News Report, Reuters Institute 2022), zitten podcasts sterk in de lift. Podcast by RMB biedt twee opties voor adverteren: een 'RON of podcast' pre-roll, met een beschikbaarheid van in totaal 4 miljoen impressies per maand en de mogelijkheid om hieraan een laag socio-demografische of intentie data toe te voegen. Adverteerders kunnen ook kiezen voor een op maat gemaakte 'Sponsor podcasts' - optie, die perfect aansluit op het campagne thema en is gebaseerd op diens briefing.

De kosten voor inzet van de ‘RON of podcast’ bedragen 25€ CPM en de kosten voor het toevoegen van datalagen bedragen 6€ CPM voor 1 criterium en 10€ CPM voor twee criteria. In Retrievermedia.be vindt u naast bovengenoemde informatie ook een onderzoek over het gebruik en bereik van podcasts dat RMB heeft gepubliceerd.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
AI in media

AI in media

Ook al schrijft retrievermedia.be alleen over (media)product-nieuws en lanceringen van nieuwe mediakanalen waarin kan worden geadverteerd, de ontwikkelingen rond AGI en AI zijn te belangrijk voor onze industrie om er niet een nieuwsitem aan te besteden. Naast OpenAI's ChatGPT wordt deze week HuggingChat gelanceerd, een open source alternatief voor OpenAI's AI-gestuurde virale chatbot ChatGPT.

Deze language modellen kunnen naast heel veel andere toepassingen ook alinea’s schrijven, tekst samenvatten, verbeteren of vertalen zowel voor zakelijk- als creatief gebruik. Zo kunnen ze bijvoorbeeld jouw bedrijfsverhaal in het kort samenvatten, een filmscript genereren en nog veel meer.

Toepassingen worden op dit moment geïntroduceerd in onze industrie. Ze zijn nog niet perfect, maar iedereen kan zich voorstellen dat vanaf nu de ontwikkelingen naar bedrijfs- en consumententoepassingen zich razendsnel zullen opvolgen. Blijf nieuwsgierig, blijf kritisch en probeer het uit om te ondervinden hoe het jouw business kan helpen of zou kunnen beïnvloeden. En vooral, blijf ook zelf denken! Wij mensen zijn uniek en origineel!

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
TBOOMAG

TBOO Mags

Eind maart hebben Ads & Data en IPM Advertising hun samenwerking verder uitgebouwd door de lancering van een nieuw nationaal 100%-magazineaanbod onder de naam TBOO MAGS. Dit aanbod omvat zeven titels, waaronder Standaard Weekblad en Billie voor wat betreft Vlaanderen en Moustique, Paris Match en dagelijkse persbijlagen zoals Quid (La Libre), DH Mag en Deuzio (L'Avenir) voor het Zuiden.

Het nieuwe voorstel vormt een aanvulling op hun aanbod van digitale display en video. TBOO MAGS heeft via de insertie een publiek van meer dan 2,2 miljoen lezers in heel België. Het TBOO MAGS-aanbod is beschikbaar in verschillende formules met kortingen van 50 tot 67% en een CPM vanaf 5,47 euro!

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
KH Magazine

Ventures Media SA de nieuwe uitgever van KH magazine

Vanaf 15 maart 2023 is Ventures Media NV de nieuwe uitgever van KH Magazine. Voorheen was dit in handen van Head Office NV. KH Magazine is helemaal gewijd aan Knokke; de levensstijl, de geschiedenis, de architectuur, de bijzondere persoonlijkheden, de tradities, de liefde voor moderne kunst, de natuur en nog veel meer. Het magazine verschijnt drie keer per jaar in een oplage van 48.500 exemplaren, waarvan 40.000 exemplaren als Nederlandse editie worden verspreid en 8.500 exemplaren als Franse editie. Een 1/1 pagina f.c. bedraagt €5.500,-.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Pop-impact from Pop Media

Nieuwe Pop-Impact locaties van Pop-Media BV

Pop-Media BV heeft veel nieuwe Pop-Impact locaties waar kan worden geadverteerd op megadoeken. Deze kunnen het komende jaar worden ingezet in Brussel en Antwerpen. Niet alle locaties zijn het hele jaar beschikbaar. Een voorbeeld is een 450 m² doek op de Rubenslei 36 in Antwerpen. Deze kan worden ingeschakeld van april tot en met juli 2023. Een volledig en actueel overzicht van alle mogelijkheden vindt u in Retrievermedia.be.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Belnet and Retrievermedia

Retriever implementeert integratie met Belnet

Per deze maand kunnen hogescholen en andere Belnet R&E Federation deelnemers met een abonnement op Retriever veilig toegang krijgen via Belnet tot de Retrievermedia.be applicatie. Retriever heeft voor deze relaties een integratie met connectiviteitsdienst Belnet geimplementeerd. Belnet is de bevoorrechte partner van het hoger onderwijs, onderzoekcentra en overheidsdiensten voor connectiviteit. Hogescholen kunnen zo hun studenten laten kennismaken met alle BeLux mediakanalen en ze onderzoek laten doen naar print-, online, OOH, en andere media voor gebruik in hun toekomstige mediaplanningspraktijk.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
sponsoring meteo

Sponsormogelijkheden van het weerbericht op radio voor klimaatbewuste adverteerders

Nooit eerder stond het klimaat en alles wat daarmee samenhangt zo ter discussie en in de picture. Iedereen heeft direct- of indirect te maken met de impact van het veranderende klimaat. Het dagelijkse weerbericht getuigt stilletjes van deze ontwikkeling.

Voor adverteerders die klimaat- en milieugerelateerde producten hebben, bieden diverse regies mogelijkheden om hun wake-up call aan deze bewustwording te koppelen. Zo biedt METEO AUDIO van RMB de mogelijkheid om op 5 radiozenders het weerbericht te sponsoren. Ook DPG Media biedt met “All-in-One Météo” sponsormogelijkheden van het weerbericht op de radiozenders Bel RTL, Contact en Nostalgie.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Poggio

Wielermagazine Cycling verder onder de nieuwe naam Poggio

Poggio is de nieuwe naam van het wielermagazine Cycling, dat veel vroeger nog onder de naam Cycling.be verscheen en nog daarvoor door het leven ging als Cyclo Sprint. Poggio richt zich op de wielerfan en de pro cycling cultuur met exclusieve content en inspirerende verhalen over de sport die velen aanbidden. Het magazine verschijnt 5x per jaar in een oplage van 15.000 exemplaren. De eerste editie met de nieuwe naam Poggio is ed. 25. Deze verschijnt op 12 mei a.s.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
new digital street furniture networks

Uitbreiding digital street networks JCDecaux

Jcdecaux lanceert in aanvulling op de bestaande digital netwerken een aantal nieuwe digital street furniture networks. Vanaf het voorjaar 2023 is het digital netwerk Antwerpen beschikbaar met 70 digital screens. Vanaf juli 2023 worden de netwerken aangevuld met Charleroi (25 schermen) en Lier (15 schermen). De kosten per scherm variëren per stad. 

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
sport/voetbalmagazine laatste keer op papier

Sport Voetbalmagazine gaat op in Knack, Sport/Foot Magazine in Le Vif

Het Nederlandstalige Sport/Voetbalmagazine - en zijn Franstalige tegenhanger Sport/Footmagazine - van Roularta verschijnen op 15 februari 2023 voor het laatst op papier. De verhalen uit de sport die meer achtergrond vragen verhuizen naar de sportrubriek van respectievelijk Knack en Le Vif. Deze laatste twee titels krijgen daarmee een meer uitgebreide sportsectie.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Nieuwe formaten

Nieuwe formaten voor La Libre et La DH

Vanaf 4 april stappen de dagbladen van de IPM-groep over op nieuwe formaten. De dagbladen La Libre en La DH zullen voortaan hetzelfde formaat hebben als L'Avenir: 207 x 292 (breedte x hoogte).

NB: Sommige dossiers veranderen al in maart van formaat! Alle informatie is terug te vinden in de Retrievermedia.be database.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Ventures Media

Edition Ventures wijzigt naam in Ventures Media

Edition Ventures, bekend van grote mediabrands als ELLE, Marie Claire, Psychologies, Déco idées en meer, heeft haar naam gewijzigd in Ventures Media. In een bewegende mediamarkt tracht de uitgever haar merken te ontwikkelen op zowel papieren als digitale media en diversifieert zij haar activiteiten in snelgroeiende sectoren zoals video, sociale netwerken, mobiel en data monetisatie. Ventures Media geeft aan dat ze zich met deze vernieuwde identiteit bekrachtigt als een bedrijf dat diep geworteld is in het heden en resoluut gericht is op de toekomst.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
TV News

Formaten van TV News gewijzigd

TV News, het TV-weekblad van Sudmedia NV, dat elke zaterdag als weekendbijlage bij alle dagbladen van Sudpresse verschijnt en en elke vrijdag als weekendbijlage bij Le Soir, heeft haar formaten gewijzigd. Het nieuwe advertentieformaat voor een 1/1 pagina is nu H 293mm en B 214mm. (hoogte x breedte). De advertentietarieven blijven ongewijzigd. De regie wordt verzorgd door Rossel Advertenties.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
MM tech

Media Marketing lanceert ‘MM Tech’

Technologie dringt door in alle sectoren, ook in de media & marketing. Vanaf februari a.s. lanceert Media Marketing van uitgeverij Marcom World ‘MMTech’, een nieuw multi-channel concept dat informeert over de ontwikkeling van nieuwe technologieën die van invloed (kunnen) zijn op de media & marketing sector. Tegelijk probeert het platform de impact van deze (r)evolutie op deze sector de duiden.

Met het oog hierop heeft MM Tech een wekelijkse nieuwsbrief ontwikkeld, ook MMTech genaamd, die op 2 februari a.s. van start gaat. Daarin kan vanaf 1.100 € per maand in worden geadverteerd. Natuurlijk is het ook mogelijk om een advertentie te plaatsen in de speciale rubriek op de website van mm.be. Vanaf 7 februari a.s. wordt ook maandelijks, na kantooruren, een informatief netwerk-event georganiseerd in TheMerode, een gezellige sociale club in het centrum van Brussel. Er zijn altijd twee sprekers gepland, vergezeld van een professionele moderator. Na afloop worden de deelnemers uitgenodigd om tijdens een hapje en een drankje ervaringen met elkaar uit te wisselen.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
De Standaard editions

De Standaard: regionale editie-advertenties niet meer mogelijk op maandag

Uitgeverij Mediahuis heeft een belangrijke wijziging doorgevoerd in de advertentiemogelijkheden van de regionale edities van De Standaard: editie-advertenties in De Standaard zijn niet meer mogelijk op maandag. Verder zijn ook de formaten Art 1000 (dit is een 1/1 pagina) - Art 750 en Acc 3 op doordeweekse dagen in de regionale edities niet meer mogelijk. Alle formaten en tarieven die wel mogelijk zijn in te schakelen in de vier regionale edities van De Standaard op dinsdag t/m vrijdag zijn te vinden in Retrievermedia.be. De advertentieverkoop wordt verzorgd door Ads & Data.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
IDEAT

Nieuw home-deco & lifestyle magazine: IDEAT

Op 31 maart a.s. verschijnt de eerste editie van het nieuwe decoratie magazine IDEAT, met als ondertitel ‘contemporary life’. IDEAT is trendy zonder mainstream te zijn. Elke editie besteedt aandacht aan Design, internationale architectuur, binnenhuisarchitectuur, hedendaagse kunst, fotografie, mode, en city-trips.IDEAT wordt uitgegeven in een oplage van 20.000 exeplaren door Ideat Editions in samenwerking met Edition Ventures. Het tarief 1/1 pagina f.c. bedraagt € 7.900 .

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
pasar fietsen, wandelen, campers & kamperen

Pasar pakt uit met nieuwe magazines per doelgroep

Pasar vzw brengt drie nieuwe magazines uit: Pasar Wandelen, Pasar Fietsen en Pasar Camper & Kamperen. Deze titels verschijnen 4x per jaar (elke seizoen een nieuw nummer) in een oplage van 25.000 exemplaren. Ook nieuw in het portfolio zijn 3 reisspecials: Reisspecial Wandelen, Reisspecial Fietsen en Reisspecial Camper & Kamperen (vervangt de Kampeergids). Pasar Camper & Kamperen is de nieuwe naam van Campertijd. Pasar magazine verdwijnt.

Ook de e-nieuwsbrieven kregen een volledige make-over. Er zijn 4 Pasar nieuwsbrieven: Wandelen, Fietsen, Camper & Kamperen (campers) en Camper & Kamperen (tent & caravan). Elke nieuwsbrief bevat een mix tussen binnenlandse en buitenlandse reportages, een selectie van Pasar-activiteiten, een blogpost en poll/lezersvraag. De e-nieuwsbrief ‘Uitstappen & Vakantie’ verdwijnt.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
tractorpower.eu

TractorPower verder als digitaal platform

TractorPower, het mechanisatieplatform voor de Belgische loonwerker, veehouder, akkerbouwer en dealerbedrijf, heeft haar formule aangepast. Het gedrukte magazine TractorPower stopt en gaat in 2023 uitsluitend als digitaal platform verder. Via de website tractorpower.eu kan op een snelle en kortere manier informatie aan de lezers worden verstrekt. Uitgever Galileo Print B.V. blijft via website en social mediakanalen van TractorPower deze informatie in twee talen aan de doelgroep verzorgen.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Salon - 100th Anniversary Edition

BMX23: 100 jaar Salon specials en -packages

In 2023 zal het Autosalon van Brussel voor het eerst in twee jaar weer in normale vorm plaatsvinden. Auto's, lichte bedrijfsvoertuigen, tweewielers (gemotoriseerd of niet), sport- en competitievoertuigen delen de schijnwerpers tijdens deze 100ste editie van het Autosalon van Brussel. Deze vindt plaats van 14 tot en met 22 januari 2023 in Brussels Expo op de Heizel.

Verschillende uitgevers hebben speciale aanbiedingen, specials en pakketten samengesteld voor adverteerders die rond dit thema willen adverteren. In retrievermedia.be zijn al snel zo'n 20 specials en offers te vinden speciaal gericht op deze 100ste editie van het Autosalon van Brussel!

Zo commercialiseren IPM en Ads & Data speciaal voor deze Brussels Motor Show 2023 de Officiële Salon-Gids, die in twee talen wordt gedrukt en wordt bijgesloten bij de dagbladen L'Avenir, DH Les Sports, La Libre en het Nederlandstalige Nieuwsblad. Naast deze gids biedt het duo tal van andere mogelijkheden die u kunt terugvinden in de mediadatabase retrievermedia.be

Ook Produpress Advertising heeft met haar portfolio dat is gespecialiseerd in automotive een speciaal pakket samengesteld met advertentiemogelijkheden rond het Autosalon van Brussel. De uitgever geeft onder andere 3 speciale Salon-edities uit rond het event en 2 edities 'Post Salon' na afloop van het evenement in februari 2023.

Uiteraard geeft ook Roularta diverse Autosalon specials uit in onder andere Knack en Le Vif/ L’Express alsmede in de extra-edities van deze titels. En niet te vergeten het Magixx auto aanbod, waarin adverteerders genieten van een 1+1 op het Magixx Reach pack, een krachtige combinatie van Libelle, Femmes d'aujourd'hui, Knack, Le Vif, Dag Allemaal, Humo, Soir Magazine and Ciné Télé Revue.

Kijk voor een compleet overzicht van alle specials, offers en speciale kanalen die alle uitgevers aanbieden rond deze 100e editie van het Autosalon in retrievermedia.be

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
salon the brussels motorshow bms23

Magazine ‘Het is geen salongids’ verder als video op autonieuws.be

Uitgeverij Yesyes bv met de site autonieuws.be besteedt jaarlijks aandacht aan het Autosalon van Brussel. Voorheen verscheen in dit kader een jaarlijkse papieren uitgave genaamd ‘Het is geen salon gids’ , met daarin een verslag van deze Brusselse Motor Show. Vanaf dit jaar krijgt dit ‘verslag’ een nieuwe vorm, namelijk video’s die per merk wordt getoond op de website autonieuws.be. Naast deze video’s worden er tijdens het salonthemavideo’s gemaakt, bv van autobrands die een volledige toelichting geven over hun aanbod, en aandrijvingen.

Dit jaar zijn alle videomogelijkheden uitverkocht. Voor bureaus met autobrands die voor het Autosalon editie 2024 (BMS24) via video willen adverteren is alle informatie over deze advertentiemogelijkheid te vinden op retrievermedia.be.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
minimi opgegaan in gezondheid-passionSanté

Roularta’s online community Minimi opgegaan in gezondheid.be/passionsanté.be

Sinds afgelopen maand is de online community voor jonge ouders minimi.be opgegaan in Roularta’s gezondheids sites gezondheid.be/ passionsanté.be. Op deze sites is nu alle nuttige informatie over de gezondheid van volwassenen én kinderen op één plaats te vinden. Alle artikels die tot voor kort te vinden waren op minimi.be zijn op gezondheid.be/ passionsanté.be terug te vinden onder de rubriek ‘zwangerschap en geboorte’.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
buzzwords

NIEUW: Retriever Buzzwords

De laatste trends, termen en tactieken uit het mediavak: Retriever Buzzwords is het duidelijkste overzicht van de onduidelijkste marketingtermen. Glashelder uitgelegd. Zo blijf je altijd op de hoogte.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
CIM - Retriever NL

Nieuwe CIM-oktober 2022 cijfers in Retrievermedia.be

De nieuwe CIM cijfers oktober 2022 zijn in Retrievermedia.be verwerkt. Naast de oplagecijfers en bereikcijfers vindt u hier ook de handige taartdiagrammen met de titelprofielen per titel. Hier ziet u overzichtelijk per titel wat het bereik is per leeftijdsgroep, sociale groep, regio, taal en gender, met daarbij de index t.o.v. heel België.

Dit jaar is er een belangrijk verschil in het universum ten opzichte van vorige jaren: voor de vorige publicaties werden de leeftijdsgroepen 13-14 jaar en 15-24 jaar gebruikt. Vanaf oktober 2022 wordt de variabele 13-14 niet meer meegenomen en is de variabele 15-24 jaar gewijzigd naar 16-24 jaar. De totale lezers per laatste periode hebben hiermee ook per oktober 2022 betrekking op de leeftijdsvariabele 16+.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Ads en Data post luxembourg

Ads & Data biedt Belgische adverteerders oplossing voor folderverspreiding in Luxemburg

In samenwerking met POST Luxembourg bieden Regie.lu (Luxemburgse adverteerders) en Ads & Data (Belgische adverteerders) tot eind 2023 de DirectMail oplossing van POST aan. Adverteerders kunnen hiermee folders huis-aan-huis laten verdelen via de postbode onder zo’n 100.000 Luxemburgse huishoudens. Dit zijn alle huishoudens die geen sticker “No pub” op hun brievenbus hebben.

Naast de nationale distributie met een totaal bereik van 99.873 bussen, kan er ook selectief in 9 Luxemburgse regio’s worden gedistribueerd. De verspreidingsdagen komen overeen met de door POST Luxembourg aangeboden verspreidingsdagen: maandag, dinsdag, woensdag en donderdag. De tarieven starten bij €40,51 per 1.000 te distribueren exemplaren. Alle gegevens zijn terug te vinden in de retrievermedia.be database.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
#ByYou Magazine

For Girls Only! magazine verder als #ByYou magazine

Vanaf editie nummer 8, verschenen op 8 september 2022, heeft For Girls Only! magazine van De Deeluitgeverij haar naam gewijzigd in #ByYou magazine. Ook bij de bijbehorende website en nieuwsbrief is deze naamswijziging doorgevoerd. #ByYou magazine is gericht op kinderen van 8 tot 14 jaar oud die geïnteresseerd zijn in creatieve knutselinstructies, lekkere bakrecepten, glamoureuze interviews met sterren en nog veel meer. De oplage en tarieven blijven ongewijzigd.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
tboo IPM Advertising en ads&data

Ads & Data en IPM bundelen krachten in ‘tboo & more’

Ads & Data en IPM Advertising hebben hun krachten gebundeld in 'tboo (The Belgian Online Offer) & more', een one-stop shop die adverteerders en mediabureaus kunnen inzetten voor hun display- en videocampagnes. tboo biedt op dit moment twee digitale pakketten en een videopakket aan met behavioural targeting. Deze targeting zal zich in eerste instantie richten op de datasegmenten business & finance, sportfans, lifestyle, duurzaamheid en foodies.

Adverteerders kunnen kiezen uit een evenwichtig nationaal aanbod, dat met behulp van gedragsgegevens van beide regies een optimale dekking realiseert binnen de doelgroep van het gewenste datasegment. De sites die binnen het platform meelopen zijn nieuwsblad.be - standaard.be - gva.be - hbvl. be - lavenir.net - lalibre.be - parismatch.be - dhnet.be - moustique.be en Gourmandiz.dhnet.be. Gezamenlijk worden hiermee maandelijks meer dan 6 miljoen echte gebruikers bereikt, waaronder ruim 3.500.000 mensen die de video’s bekijken. In totaal worden hier meer dan 71 miljoen views per maand mee gerealiseerd. (bron: IPM player en Ads&Data player / jan-aug 2022)

Naast bovengenoemde mogelijkheden wordt er binnen de tboo samenwerking twee extra producten aangeboden: Autosalon 2023 en het Diabetes supplement. Adverteerders kunnen nu niet alleen multimediaal, maar ook nationaal adverteren in deze specials door deze samenwerking. Alle informatie is ook terug te vinden in retrievermedia.be.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
retrievermedia.be mediadatabase also available in English

Volledige Retrievermedia.be database nu ook in het Engels

Op verzoek van meerdere internationale klanten van retrievermedia.be is de mediadatabase voor professionals nu ook volledig beschikbaar gesteld in het Engels, naast de Franse en Nederlandse taal. Het zoekgedeelte, en de omschrijvingen van de ruim 5.000 opgenomen media zijn beschikbaar voor internationale gebruikers. Het is hiermee handig overzichten en doelgerichte selecties te maken en deze in drie talen te kunnen opvragen en verwerken. Retriever verwacht hiermee nog meer internationale klanten te kunnen aantrekken voor de Belgische media.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
GoedNieuws

Laatste verschijning Goednieuwskrant en nieuw concept ‘Goed Nieuws’

Op 27 september a.s. verschijnt de laatste editie van de Goednieuwskrant en komt Mediahuis met een nieuw concept: Goed Nieuws. Vanaf 4 oktober a.s. brengt Het Belang van Limburg elke weekdag leuke verhalen uit de buurt, zowel online als in de krant.

Op alle dagen behalve op dinsdag kan in de gehele oplage worden geadverteerd in dit positieve umfeld. Op dinsdag wordt de Goed Nieuws pagina in de krant geregionaliseerd met alle huwelijken uit de regio. Regionale adverteerders kunnen hierbij ook tegen aantrekkelijke tarieven regionaal adverteren op de pagina die op die dag is onderverdeeld in regio-editie Noord, Oost of Zuid. Alle uitgebreide informatie vindt u ook in de Retrievermedia.be mediadatabase.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Jobs in Retail

Jobs in Retail : vacatureplaatsingen in Gondala print en online

Gondola, het platform van RETAIL TODAY, dat zich richt op professionals uit de retail en FMCG, biedt sinds september dit jaar de mogelijkheid om vacatures te plaatsen. Het concept dat eerder is getest, wordt nu consistent ingezet als mogelijkheid om personeel binnen de retailsector te werven.

Gondola.be bereikt elke maand 125.000 unieke retail professionals. Online kan een vacature worden ingezet voor 950 euro per plaatsing. In combinatie met het magazine, dat wordt verspreid in een oplage van 10.933 exemplaren, bedragen de kosten 1.500 euro per plaatsing. Hiervoor wordt uw vacature ook doorgeplaatst in de newsletters. De newsletters worden naar 40.000 professionals verstuurd.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Good Company

VKW-magazine Kunstlaan 16 wordt Good Company

Kunstlaan 16, het ledenmagazine van VKW Limburg, gaat vanaf het oktobernummer verder onder de naam ‘Good Company’. Het volledig vernieuwde magazine met inspirerende verhalen, interviews, artikels en opinies, verschijnt 4x per jaar en bereikt ruim 3.900 beslissingsnemers in kmo’s en grote bedrijven in de provincie Limburg. CHAPO NV verzorgt de advertenties.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Decisão

Decisão in regie bij Ads & Data voor Belgische adverteerders

Vanaf deze maand heeft Ads & Data de titel Decisão van Mediahuis Luxembourg toegevoegd aan haar portfolio. Zij zal het aanspreekpunt zijn voor Belgische adverteerders die in deze Luxemburgse titel willen adverteren. Decisão is het toonaangevende economische zakenblad voor de Portugeessprekende gemeenschap in Luxemburg. De titel verschijnt in een oplage van 7.500 exemplaren. De kosten voor 1/1 pag. quadri bedrage 1.200 euro.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
confederatie bouw heet nu embuild

Confederatie Bouw heet vanaf nu Embuild

De onderneming Confederatie Bouw - Confédération Construction, met een groot portfolio aan bouw-gerelateerde titels zoals onder meer Bouwbedrijf – Construction en de Vlaamse Schilder, heeft haar naam gewijzigd in 'Embuild, The Belgian Construction Association'. De naam Confederatie Bouw dekte niet meer de gehele lading van alle facetten van de bouwwereld waarin zij actief is. Het nieuwe logo laat in beeld goed zien waar Embuild voor staat: een baksteen met allemaal punten die de vele nieuwe technologieën en technieken weerspiegelen binnen de bouw.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
CIM & Retriever profielen en bereik

NIEUW: CIM bereikcijfers en de titel-profielen in de mediadatabase retrievermedia.be

Retriever publiceert vanaf nu de kerncijfers uit het persbereiksonderzoek van het CIM (Centrum voor Informatie over de Media) in de mediadatabase retrievermedia.be. Het CIM is de referentie voor informatie over het bereik, het profiel en het gebruik van media in België. Retriever publiceert in de mediadatabase retrievermedia.be de CIM bereikcijfers en de titel-profielen. De huidige profielen en bereikcijfers hebben betrekking op CIM NRS 2019-2020. De nieuwe cijfers verschijnen in oktober 2022 en hebben betrekking op de periode november 2021-juni 2022. Zodra beschikbaar worden ze in de mediadatabase verwerkt. Door de samenwerking met het CIM krijgen retrievermedia.be gebruikers snel inzicht in het bereik en de profielen van de belangrijkste printmerken.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
VRT NU heeft naam gewijzigd in VRT MAX

VRT NU heeft naam gewijzigd in VRT MAX

Op 29 augustus jl. heeft VRT NU haar naam gewijzigd in VRT MAX. VRT MAX is het overkoepelende digitale mediaplatform van de Vlaamse publieke omroep VRT. Het aggregeert het aanbod van de televisienetten, biedt reeksen aan in boxset en bouwt een catalogus op van programma’s uit het VRT-archief. Naast Vlaamse en internationale topreeksen, heeft VRT MAX ook een exclusief audio- en videoaanbod voor jongere digitale doelgroepen.

Naast de naamswijziging geldt er vanaf 1 september een tariefstijging van 10%: € 34 cpm wordt 37.4 cpm. Var verzorgt de verkoop van de advertenties.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Nieuwsblad Mediahuis Ads & Data

Vanaf 1 september nieuwe indeling edities Nieuwsblad

Mediahuis heeft de edities van Nieuwsblad vanaf 1 september opnieuw ingedeeld. Voorheen was de krant opgedeeld in 13 edities. Nu zijn dit 9 edities geworden. In de provincie West-Vlaanderen zijn 4 editites samengevoegd tot 2 editites. Ook in Oost-Vlaanderen zijn de 5 edities samengevoegd tot 3 editites. De totale oplage en het totale bereik blijft gelijk. Vanaf 1 september a.s. gelden er wel nieuwe tarieven. Ads & Data verzorgt de verkoop van de advertenties. Alle nieuwe combinaties en bijbehorende tarieven vindt u ook terug in retrievermedia.be.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
ninove

'Ninove Info' verder zonder advertenties onder de naam ‘Stadsmagazine’

Vanaf september a.s. gaat titel Ninove Info, het informatiemagazine van de stad Ninove, verder onder de naam ‘Stadsmagazine’. Naast deze nieuwe naam heeft het informatieblad ook een nieuwe huisstijl met nieuw logo. In het stadsmagazine wordt voortaan echter geen reclame meer opgenomen. Alle commerciële mogelijkheden voor derden zijn hiermee verdwenen.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
BRUZZ select

BRUZZ Select Cultuurspecial vanaf september 9x per jaar

Vanaf het nieuwe cultuurseizoen 2022-2023 krijgt de BRUZZ Select Cultuurspecial een (bijna) maandelijks ritme. Het magazine met tips voor kunst, cultuur, muziek en uitgaan, wordt 9x per jaar gratis als aparte drietalige bewaarbijlage verspreid bij alle BRUZZ abonnees. De lezers bestaan uit Nederlandstalige én anderstalige mensen die in Brussel wonen of werken, of komen genieten van het Brusselse aanbod in kunst en cultuur.

BRUZZ Select Cultuurspecial verschijnt in een oplage van 45.000 exemplaren. Het commerciële tarief voor 1/1 quadri bedraagt 3.570 euro. Culturele instanties krijgen 50% korting op dit tarief.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Gezond thuis

Gezond thuis naar Publicarto

Gezond thuis is het driemaandelijkse seniorenmagazine van het Wit-Gele Kruis Vlaanderen - marktleider van de thuisverpleging in België - met advies, actualiteit en praktische informatie voor patiënten, mantelzorgers en zorgverstrekkers. Voorheen werden de advertenties verzorgd door Trevi Plus. Publicarto verzorgt de publiciteit van Gezond thuis vanaf het volgende (december) nummer. Dit sluit aan bij het Publicarto seniorenaanbod (Okra, Seniorennet, Grootouders).

De oplage van Gezond thuis bestaat uit 120.000 exemplaren en de kosten voor 1/1 quadri bedragen 2.900 euro. De titel wordt in 5 regionale editites verspreid door heel Vlaanderen.

 • Twitter icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Banner: 'Eerst zien, dan geloven!'

Kennismaken met…

Image of Bjorn Verhoeven
Bjorn Verhoeven
Auditief merkenbouwer - Constructeur de marques auditives bij Regioradio Limburg / Verhoeven Media Solutions
In drie woorden: Dynamisch- creatief- enthousiasmerend
cup of coffee
zwart & warm... Maar liefst een ambachtelijke boon... Je proeft de passie van vele lokale koffiebranders écht

Medianieuws per e-mail?

Ontvang een maandelijkse samenvatting van het meest belangrijke medianieuws per e-mail.