Kennismaken met…
Mensen maken het verschil. Zij gaan net dat stapje verder voor de klant of regelen net dat beetje extra waardoor campagnes verrassender of relevanter gecommuniceerd kunnen worden. Kom hier eens kennismaken met de mensen in de media die het vak zo speciaal maken!
Image of Philip Peeters

Philip Peeters

Managing Director / Publisher De Bestuurder
In drie woorden: Ondernemend, Creatief, Familiemens
cup of coffee
Zwart

Korte kennismaking

Waar ben je trots op?
dat we met mijn opgericht mediaplatform De Bestuurder mensen kunnen samenbrengen die via goed bestuur hun organisaties duurzamer willen laten evolueren in hun maatschappelijke en economische rol.
Wat doe je het liefst in je vrije tijd?
Tijd doorbrengen met mijn gezin voor een leuke daguitstap, anderhalf uurtje brazilian jiu jitsu om het hoofd even leeg te maken of een heerlijke BBQ met familie en goede vrienden.
Wist je dat ik…
Ooit in een kilt een Schots charity event heb gezegend … bewijs: https://www.youtube.com/watch?v=QJedYt2aq5E
Waar zou je naartoe gaan in een tijdmachine en met wie/waarom?
Met Elon Musk zou ik terugreizen naar Engeland in 1750, wanneer de industriële revolutie haar opgang maakt. Ik zou hem vragen mee na te denken over een meer klimaatvriendelijke industrie.

Philip's Tips

Wat is je lievelingsfilm?
The Founder: het ondernemersverhaal van Ray Kroc, de oprichter van McDonald’s
Welk boek kun je aanbevelen?
Op vakantie kan ik heerlijk onstpannen met de boeken van Lee Child over de gewezen militair Jack Reacher die heel wat avonturen beleeft. Ik was enorm teleurgesteld dat Tom Cruise gekozen werd voor twee verfilmingen. Hij staat volledig in contrast met de originele held uit het boek. Op professioneel vlak lees ik graag boeken van Lannoo Campus zoals “Geheimen uit de bestuurskamer” (Herman Daems) of Why Innovation Fails (Joachim De Vos).
Heb je een restauranttip?
De Vijfhoek in Sint-Katelijne-Waver. In mijn tienerjaren was het een bruine kroeg waar de cafébaas Swa een frisse pint volgens de regels van de kunst serveerde. Vandaag werkt zijn zoon Kenny Bernaers er in de keuken. Kenny werkte o.a. voor Gordon Ramsey en Yves Mattagne en heeft een no-nonsens kaart met topkwaliteit op het menu.
Heb je nog een andere leuke tip voor ons?
Kies zoveel mogelijk voor ambachtelijke producten en vakmensen. Elke zaterdagochtend rijd ik om 6:30 naar een ambachtelijjke bakker op 10 km van onze woning: Het Broodhuys. Deze ambachtelijke bakkerij heeft een vestiging in Putte en Beerzel. Hun desembrood wordt op traditionele wijze gemaakt, voor hun koffiekoeken maken ze zelf verse vanillepudding en hun croissants zijn steeds knapperig. Voor mensen die in de Brusselse regio vertoeven, ga eens langs bij Yves Guns.

Tot slot

Wat is je favoriete quote?
'Daring ideas are like chessmen moved forward; they may be beaten, but they may start a winning game'.
Wie zou jij terug willen zien in deze rubriek?
Mijn goede vriend Dirk Soetens, research manager bij VAR. Met hem trek ik elk jaar naar Schotland om goede whisky te ontdekken en te reflecteren over de mediawereld. Niet steeds in die volgorde gelukkig 😉
Image of Dirk Soetens

Dirk Soetens

Market Intelligence manager
bij Var
In drie woordenloyaal, analytisch, vertrouwen
cup of coffee
Zwart (vroeger met melk maar zwart is eigenlijk lekkerder, moet ik toegeven)
  • X icon
  • Linkedin icon
  • Email icon