Kennismaken met…
Mensen maken het verschil. Zij gaan net dat stapje verder voor de klant of regelen net dat beetje extra waardoor campagnes verrassender of relevanter gecommuniceerd kunnen worden. Kom hier eens kennismaken met de mensen in de media die het vak zo speciaal maken!
Image of Guy Spaey

Guy Spaey

Market & Research Manager
In drie woorden: Gentenaar, Filmnerd en reizen
cup of coffee
Zwart en in sloten, bij voorkeur handgemalen bonen (ja, ik ben een coffee-nerd!)

Korte kennismaking

Waar ben je trots op?
Dat ik bij Brightfish verantwoordelijk ben voor het allereerste cross-media aandachtonderzoek in België. Opgestart in 2016, in 2018 dan een update gegeven waarin we de kost van een effectieve view per medium in kaart hebben gebracht. Nog steeds relevant en veel besproken.
Wat doe je het liefst in je vrije tijd?
Films kijken (in de cinema, natuurlijk!) Tijd doorbrengen met familie en vrienden, board games spelen en ik ben ook een fervent kwisser.
Wist je dat ik…
... een belachelijk grote verzameling heb van Gremlins spullen?
Waar zou je naartoe gaan in een tijdmachine en met wie/waarom?
Ik hou wel van het traditionele Japan. De Edo periode (vanaf 17e eeuw), waar de burgeroorlogen achter de rug waren en er een verenigd en stabiel Japan was. Lijkt me geweldig!

Guy's Tips

Wat is je lievelingsfilm?
Deze vraag is onmogelijk te beantwoorden... Eén kiezen?! Hier een poging tot antwoord (maar met een pak meer films... Sorry...). Gremlins komt bij me naar boven, omdat ik daar vooral een nostalgische link mee heb. Ik ben een grote fan van de films van Denis Villeneuve (Sicario, Bladerunner 2049, Arrival, ...). David Fincher kan ook niets fout doen (Seven, Social Network, Gone Girl, Zodiac, ...). En verder ook een gigantische fan van A24, een origineel productiehuis dat vooral bekend is voor films als Midsommar, Hereditary, Uncut Gems, en het met Oscars overspoelde Everything, Everywhere, All at Once. Ik kijk dit jaar vooral uit naar Dune 2 (van Villeneuve!) en Civil War, een film van Alex Garland, die we kennen van Ex-Machina, Annihilation en 28 Days Later. Zo dat waren er 17...
Welk boek kun je aanbevelen?
Er zijn boeken uitgebracht van de game-reeks Halo, en eigenlijk alle boeken van de auteur Eric Nylund zijn stuk voor stuk top fictie, zelf als je de games niet gespeeld heb, of je totaal geen gamer bent. Dikke aanraders. Beginnen doe je best bij The Fall of Reach.
Heb je een restauranttip?
Mosquito Coast in Gent. Niet super fancy, maar leuk decor, lekkere gerechten, heel gevarieerd, met invloeden van over de hele wereld, vriendelijke mensen. Wat wil je nog meer?
Heb je nog een andere leuke tip voor ons?
Ik ga het bij films houden. Deze films komen dit jaar nog uit, heb je wellicht nog niet van gehoord, maar volgens mij - dikke aanraders! - The Iron Claw - Wicked Little Letters - Monkey Man - Civil War - Furiosa - Eden - The Life of Chuck

Tot slot

Wat is je favoriete quote?
"Be water, my friend" (Bruce Lee)
  • X icon
  • Linkedin icon
  • Email icon